20. lokakuuta 2015

Tunnelmavalaistus


Jatketaan edellisen postauksen aiheesta eli valaistuksesta. Tein loppukesästä kirppislöydön, jota olinkin odotellut jo pitkään. Olen monesti huomannut kirppiksillä kauniita öljylamppuja, mutta lähes aina niissä on ollut jotain vikaa. Valitettavan usein vielä sellaista vikaa, mikä ei ole kovin helpolla korjattavissa. Nyt sattui kohdalle kaunis valaisin, jossa ei ollut mitään vikaa ja hinta oli enemmän kuin kohdillaan. Jopa sydänlanka oli käyttämätön!


Muutama vinkki öljylamput polttamiseen. Uusi sydänlanka kannattaa tasoittaa ennen käyttöä, jotta liekki palaa mahdollisimman tasaisesti ja turhaan savuttamatta. Polta liekkiä aluksi pienellä, ettei lasi kuumene liian nopeasti ja halkea. Liekki kasvaa palaessa eli muista välillä säätää pienemmäksi. Öljylamppua ei myöskään tulisi koskaan jättää yksin palamaan.



Törmäsin Room21  -verkkokaupassa todella kauniisiin uusiin öljylamppuihin. Upeiden valaisimien suunnittelija on ruotsalainen Karlskrona Lampfabrik, joka on valmistanut näitä valaisimia yli sadan vuoden ajan. Valikoimasta löytyy myös sähköistettyjä perinnevalaisimia. Nämä sopivat modernimpaakin kotiin! Löytyykö keneltäkään käytöstä näitä valaisimia?


Sisältää mainoslinkkejä. Kuvat Room21.

2 kommenttia

  1. Meillä on kaksi vanhaa samankaltaista valaisinta mutta en uskalla käyttää niitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin vähän aluksi arastelin, mutta hyvin on toiminut :) Kyllähän näiden kanssa saa olla varovainen.

      Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.