25. lokakuuta 2015

Ruudutettu lattiaEnsi viikolla alkaa eteisen lattian ruudutus! Tai oikeastaan maalaus, koska valmistelut ja pohjatyö on jo aloitettu. Viinikaappi seisoo Olivian huoneessa, kaikki eteisen pikkutavara on olohuoneessa ja meidän makuuhuone näyttää väliaikaisesti eteiseltä. Mies ja koirat joutuvat vielä lähtemään saareen pakoon maalaustöitä.

Meidän eteisen leveys on 255cm ja pituus 878cm. Mietin pitkään teenkö ruudutukselle reunoja tai koristeellisempaa rajausta, mutta se taitaa nyt jäädä. Keskellä eteistä ovat portaat ullakolle sekä takaoven luona sähkökaapille tehty komero ja viinikaappi (jolle ollaan jossain vaiheessa tekemässä omaa komeroa). Tulin siihen lopputulokseen, että suoraan seinästä lähtevä ruudutus on kaikista selkeimmän näköinen. Reunakoriste kiemurtelisi vähän levottoman näköisesti portaiden ja kaappien ympäri.Entäs se ruutujen väri? Mustavalkoinen ja samalla ajattoman tyylikäs on ehdottomasti lähinnä sydäntä kaikista vaihtoehdoista. Vaikka kuinka hienoja sävyjä löytyi inspiraatiokuvia etsiessä, on se mustavalkoinen vaan niin tyylikäs. Pidän myös siitä raikkaudesta mitä mustavalkoisuus antaa murrettujen sävyjen rinnalla.Suunnittelin pitkään todella isoja ruutuja eteiseen (kuten yllä olevassa kuvassa vasemmalla), mutta aloin pelkäämään hassun näköistä lopputulosta. Kyseessä on kuitenkin perinnekohde ja sisustuksemme on muutenkin melko ajaton ja klassinen. Pysytään siis sillä linjalla. Lattian reunoille haluan tuollaisen puolikkaan ruudun, kuten yllä olevassa kuvassa. Yhteensä ruutuja tulee viisi, puolikkaat mukaan lukien, ja asettelu on juuri tuo salmiakkiruutu.

Mikään helppo ja vaivaton projekti tämä ei ole, mutta varmasti sen arvoinen! Onko kenelläkään kokemuksia tai hyviä vinkkejä ruudutuksen kanssa?


Lattian ruudutus toteutetaan yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Ohjeet sekä kuvat tulevat näkymään niin blogissa kuin Tikkurilan sivuilla. Maalit on saatu Tikkurilalta.

5 kommenttia

 1. Odotan innolla lopputulosta! Meidän piti alunperin viime kesänä maalata eteiseen laittamaamme lautalattiaan ruudut, mutta se alkoi tuntua lopulta niin isolta projektilta töiden ja harrastusten keskellä, että maalattiin lattia lopulta vaaleansiniharmaaksi. Kaunis sekin, vaikka ihailen edelleen ruutulattioita. :)

  VastaaPoista
 2. Siitä tulee varmasti tosi upea! Mustavalkoinen on hyvä väritys, siihen voi yhdistää melkein mitä vaan :-)

  VastaaPoista
 3. Hei, olen itsekin kaavaillut meidän toiseen eteiseen ruudutusta väreillä, joista toinen jatkuu yläkertaan ja toinen muualle asuntoon. Näin risteyskohdassa olisi molemmat lattiavärit. Vaalean harmaa ja tumman harmaa. Jään mielenkiinnolla seurailemaan projektiasi, kaikki vinkit maalaamisesta tulevat tarpeeseen. Meidän ruutuprojekti tulee ajankohtaiseksi vasta jonkin ajan kuluttua.

  VastaaPoista
 4. Hei! Maalasin viime vuonna verstaan puodin puolelle ruutulattian. Huone on melkein neliö, joten maalasin reunoille reunaviivan jolloin sain keskelle säännöllisen kokoisen neliön. Ruudut maalasin teippaamalla kolmella eri sävyllä salmiakkiasettelulla. Lattian pohjasävy on harmaa ja ruudut ovat tummanharmaalla, ruskeanharmaalla ja vihreänharmaalla. Kiva tuli, vaikka laskemisen ja mittailun kanssa tuli muutamat kyyneleet vuodatettua. ;) Tajusin, etten ole siitä kirjoittanut blogiin ollenkaan, joten pitääkin korjata tilanne.

  Nyt olisi vuorossa veljen keittiön lattian ruudutus. Pohjasävyn maalasin puhtaanvalkoisella, jota taitoin hieman samalla siniharmaalla, jolla ruudut maalataan. Pohjat tehty ja nyt pitäisi miettiä, että teippaanko vai maalaanko ruudut vapaalla kädellä laserin kanssa. Vapaalla kädellä voisi tulla vähän elävämpi. Saa nähdä kumpaan päädyn.

  Onnea ruuduttamiseen. :)

  VastaaPoista
 5. Reunaa ei ainakaan esimerkkikuvissasi ole maalattu tai laatoitettu kaikkiin reunoihin, esim portaiden eteen, joten sen kanssa voi ilmeisesti kikkailla jos turha levottomuus pelottaa. Reuna antaa yleensä viimeistellymmän vaikutelman kuin reunaton ruudukko.

  VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.