23. lokakuuta 2015

Porvoon vanha rautatieasema
Porvoolaisista varmaan moni onkin jo kuullut, että Rakennussuojelusäätiö Salvus on päättänyt luopua vanhasta rautatieasemasta. Asemalla toimivat tällä hetkellä oman yritykseni lisäksi neljä muuta yrittäjää, joista osa on ollut tällä paikalla jo kymmenen vuotta. Tänä vuonna asemalle on muuttanut myös tekstiilisuunnittelija Päivi Kovanen. Oma verstaani on asemalla ollut viimeiset pari vuotta ja sitä ennen täällä Domargårdilla. Verstaani ei ole valtava, mutta sitäkin ainutlaatuisempi.

Porvoon vanhan rautatieaseman ostaja tulee varmasti tekemään muutoksia rakennuksen käyttötarkoitukseen – suojelukohteen rajoissa tietenkin. Tämä tarkoittaa myös ennemmin tai myöhemmin meidän vuokrasopimusten irtisanomista. Vaikka Salvus ei löytäisi asemalle uutta omistajaa olen tehnyt päätöksen lähteä uuden tilan löytyessä. Vuokralaisten kannalta ei ole pitkäaikainen vaihtoehto sekään, ettei asemalle löytyisi uutta omistajaa ja toiminta jatkuisi ennallaan.

Uusi työtila on siis hakusessa, vaikka asema ei menisi heti kaupaksi. Nykyinen tilani on alle 20 neliötä ja pientä tilaa etsin edelleenkin. Ainoa vaatimus on saada auto ajettua oven eteen ja sisäänkäynti, josta on helppo nostaa isompaakin tavaraa sisälle. Teollisuusalueen halleihin en haluaisi ellei muuta vaihtoehtoa todellakaan ole. Hallipaikassa on houkuttelevat etunsa, mutta olen valmis luopumaan niistä ainutlaatuisen ja itseni näköisen työtilan vuoksi. Nyt etsitään siis sitä oikeaa työtilaa tositarkoituksella! Mikään kiire minulla ei ole, mutta mielelläni kuulen jos jollain on kiva tila tiedossa.

Vielä ehdimme toteuttaa mahdollisesti aseman viimeiseksi jäävän restaurointikurssin! Lisää tästä ja alustavat ilmottautumiset antiikki@restaurointilaurila.fi 

www.restaurointilaurila.fi

Oikein mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille! Viikonloppuna blogin puolella ainakin lisää eteisen lattian maalausprojektista. Kannattaa siis käydä kurkkaamassa!


Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.