11. lokakuuta 2015

DIY Sarvet


Tämä projekti on toteutettu jo aikoja sitten, mutta kuvat jääneet pyörimään koneelle. Sarvet eivät näytä menettävän asemaansa kotien sisustuksessa oli sitten kyseessä moderni- tai klassisempi sisustus. Tässä siis toivottavasti monelle vielä ajankohtaista inspiraatiota!


Usein tulee kirppiksillä vastaan sarvia joissa ei ole taustaa. Itse en ainakaan ole taustattomia sarvia saanut istumaan sisustukseen mitenkään. Meillä ainut paikka sarville on siis seinällä.

Sain miehen äidiltä neljä pyöreää puista alustaa. Emme ole vielä keksineet mitä nämä ovat alunperin olleet – itse epäilen jonkin sohvan tai nojatuolin jaloiksi. Otan aina tyytyväisenä vastaan kaikkea tavaraa, joka monella muulla päätyisi roskikseen. Tässäkin tapauksessa näille löytyi uutta käyttöä!

Ilman taustaa paikkaansa etsineet poronsarvet saivat puukiekosta taustan ja näin paikan muiden sarvien joukosta ruokasalin seinältä. Puualustan koko oli täydellinen juuri näille sarville. Kiinnitin sarvet alustaan ruuvilla, jonka kannan kittasin piiloon. Vanhat sarvet ovat usein todella hauraita eli näitä kannattaa porailla varovasti.


Lopputulos näyttää tältä. Olen etsinyt tälle ruokasalin pitkälle seinälle lisää näitä sarvia, mutta tällä hetkellä hinnat ovat todella korkealla ja moni myy näitä aivan älyttömillä hinnoilla. Jopa rikkinäisistä pyydetään kovia hintoja. Meidän sarvet ovat kaikki oikeita metsästysmuistoja, joita olen ostanut ulkomailta. Taustan takaa löytyy myös jokaiseen kalloon kuuluneet hampaat ja tietoa kaadosta. 


 Sarvet sopivat täydellisesti ruokasalin seinän harmaaseen sävyyn. Sarvien varjot näyttävät myös kauniilta elävällä maalipinnalla. Ruokasalin seinällä näkyvän maalipinnan ohjeet löydät tästä !

Löytyykö teiltä vielä sarvia sisustuksesta?


1 kommentti

  1. Itselle on jäänyt myös taannoiselta Lapin reissulta nurkkiin pyörimään komeat poron sarvet, jotka kyllä tekisi mieli saada seinälle, mutta kuten sanoit, materiaali tuntuu kuitenkin melko hauraalta, enkä ole itse siihen uskaltanut ruveta ruuveja laittamaan. Olen miettinyt, että antaisin ne ammattilaisen hoidettavaksi. Hän voi sitten tehdä niistä oikein kunnon sarvitrofeen.

    http://www.hohkuri.com/

    VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.