4. syyskuuta 2015

Konstrundan – Tekstiilisuunnittelija Päivi Kovanen


Tulevana viikonloppuna 5.-6.9 taiteilijat avaavat ovensa työhuoneilleen Konstrundan -tapahtumassa. Tapahtumassa on mukana 248 taiteilijaa joista yksi löytyy aivan oman verstaani nurkan takaa. Porvoon rautatieaseman pohjoispäädyssä työhuonettaan pitää tekstiilisuunnittelija Päivi Kovanen. Päivin työhuoneelta löytyy 1950-luvun neulekoneet joita on mahdollista viikonloppuna päästä ihastelemaan. Itä-Uudenmaan muut avoimet ateljeet löydät tästä. Ateljeet ovat avoinna molempina päivinä klo 12-18.



"Alkuvuodesta 2015 pitkäaikainen haaveeni omasta neulestudiosta toteutui. Työkokemus vaateteollisuudesta ja massatuotannosta houkutteli käsin tekemiseen ja siihen, että koko prosessi kulkee alusta loppuun omissa käsissä. Työskentelen Porvoon vanhalla rautatieasemalla, tunnelmallisessa asemamiljöössä 1950-luvun neulekoneilla ja teen tilauksesta uniikkeja ja pieniä sarjoja neulevaatteita, -asusteita ja sisustusneuleita.
Neuleissani luonto on vahvasti läsnä: inspiraationa, luonnonmateriaaleissa, luonnonväreissä sekä käyttötarkoitusta mietittäessä. Haluan, että neuleeni ovat salonkikelpoisia ja edustavia, toimivuudesta tinkimättä. Testaankin niitä jatkuvasti Suomen vaihtuvissa sääolosuhteissa."

 Päivin löydät instagramista nimimerkillä @knitatelje


Avoinna tapahtuman aikana klo 12-18  

Vanha Hämeenlinnantie 5, 06100 Porvoo



Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.