26. heinäkuuta 2015

MaalinpoistoVärit on päätetty, maalit tilattu ja pohjatyöt kovassa vauhdissa. Meillä on maalinpoiston kanssa osoittautunut suureksi iloksi Speedheater. Onni on myös mies, joka kokee maalin rapsuttamisen terapeuttisena puuhana. Jopa vesisateessa seistään telineillä ja maalit näyttävät kuin katoavan itsestään. Työnjako taitaakin mennä niin, että mies rapsuttaa ja minä maalaan.

Teemme pohjatyön pitkänkaavan mukaan eli kaikki pois uuden maalin alta. Varsinkin vuorilaudoissa maalit istuvat tiukemmin ja niitä ei irroita muu kuin lämpö. Speedheaterin malleista meillä on SH-1100 RS. Se on perusmallia hieman pienempi. Se on myös perusmallia nopeampi ja kevyempi. Tätä mallia on helpompi käyttää myös pienemmissä maalinpoistoissa. Vaikeiden kulmien kanssa olemme käyttäneet perinteistä kuumailmapuhallinta. Puhaltimen voi tietenkin korvata myös Speedheaterin uudella Kobralla.


Yllä olevassa kuvassa pinnasta kaavittu maali ilman lämpöä. Osa maalista on siis edelleenkin tiukasti kiinni pinnassa.


 Epäilystäkään ei taida olla siitä, mikä on alimmaisin väri ollut. Punainen puskee edelleenkin voimakkaasti esille. Aloimme muuten miettimään tuon paneloinnin jakavan koristelistan maalaamista myös punaisella. Muutaman rakennuksen olen nähnyt tällä tavalla maalattuna ja olen tykännyt. Mitä mieltä olette?


2 kommenttia

  1. Moikka! mieletönpaikka teillä...selailin tässä pakko raapustaa jotain...ja tuohon jakolistan väriin äänestäisin punaista...meilläkin on vanha tupa...osin aiemmat omistajat ovat remonteeranneet tässä listat valkeiksi...mutta punamulta kun valuu ne on aina ihan punertavat...nyt ollaan rakentamassa tähän sopivaa Paja-rakennusta niin siihen maalattiin punaisiksi ja sopii mielstäni paremmin...eikä sit värjäänny!

    VastaaPoista
  2. Itse en tykkää yhtään maalin rapsuttamisesta, hauska kuulla että joku nauttii. En kyllä ketään tunne joka tykkäisi siitä hommasta. Me saatiin hiekkapuhallin lainaksi, kun meidän pihavaraston maaleja poistettiin. https://www.tarvaspinnoite.fi/hiekkapuhallus

    VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.