22. huhtikuuta 2015

Gysinge ja rakennuksetPihan varastotilat pursuavat varaosia vanhoihin taloihin. Täällä olisi voinut hyvin viettää useammankin päivä tutkien paikkoja.


Kaupan julkisivu on maalattu värikartaksi Gysingen omilla keitto- ja öljymaaleilla. Villa Oliviassa ikkunat on maalattu Gysingen valkoisella pellavaöljymaalilla.


Varsinaisen kaupan vierestä löytyy toinen talo, joka on sisustettu Gysingen omilla tuotteilla. Tästä talosta tulossa vielä erikseen juttua.

Ruotsin puolella ajellessa ei voi muuta kuin ihastella sitä, miten hyvin rakennuksista pidetään huolta – piharakennukset ja mitättömimmätkin vajat mukaan lukien. Gysingen alue oli tietenkin viimeisen päälle laitettu. Meillä on kesällä edessä iso maalausurakka ja Gysingen rakennukset antoivat paljon inspiraatiota värien suhteen.


4 kommenttia

 1. Voi kuinka silmä lepää noissa kuvissa...:) seuraava maalikokeilu tehdään kyllä meilläkin noilla maaleilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä upea paikka :) Porvoolainen sisustuskauppa Kretuliiini on ottamassa jälleenmyyntiin Gysingen tuotteita – sieltä siis kannattaa tiedustella! Kokeiluun löytyy muuten myös 2,5dl purkkeja ;)

   Poista
 2. Hei, luin mielenkiintoisen jutun kauniista kodistanne Antiikki -lehdestä. Huomasin, että olette paperoineet seiniä lumppupaperilla suoraan hirrelle. Minkälaisia kokemuksia teillä on paperoinnin kestävyydestä? Meille on myös tulossa lumppupaperia, mietin noita hirsien välejä, jääkö ne kohdat jotenkin heikoiksi, jos niitä ei täytä, vaikka savimassalla. Maalasitteko suoraan paperoinnin päälle vai tarvitseeko sitä käsitellä pohjamaalilla?

  Nämä postauksesi Gysingestä, sai nyt miettimään ensi kesän lomareissua Ruotsiin vielä uudestaan..Paikka näyttää aivan upealta. Olen aina ihaillut punamullattuja ruotsalaistaloja punaisine nurkkalautoineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elina! Meillä on lumppupaperi laitettu eteisessä suoraan hirren päälle. Mistään ei ole mennyt rikki vaikka myös aluksi olin huolissani niistä tyhjistä väleistä. Meille tosin on alla melko tiivis hirsipinta. Muutama lähes huomaamaton repeämä on pintaan tullut hirren eläessä. Tämän muistaakseni voi estää paperoimalla hirsipinnan ennen lumppupaperia (ihan sanomalehdellä siis).

   Lumppupaperin päälle kannattaa levittää ohennettua liisteriä ennen maalausta. Näin paperi imee vähemmän maalia. Meillä on lumppupaperointi maalattu Gysingen matta pellavaöljymaalilla, jota on käytetty myös katoissa. Näyttää erehdyttävästi liimamaalipinnalta, mutta kestävämpi.

   Gysingestä tulossa muuten vielä lisää juttua! Kiva, että olet löytänyt blogin pariin :)

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.