16. maaliskuuta 2015

Uusi keväinen ruokasali

   
Ruokasalimme on kevään aikana saanut aivan uuden ilmeen. Viime vuoden lopulla valkoiset seinät mustilla rajauksilla alkoivat kyllästyttää ja kaipasimme samalla tilaan lisää kodikuutta ja lämpöä. Toteutimme uudet seinäpinnat yhteistyössä Tikkurilan kanssa Tunto Hieno -struktuuripinnoitteella. En voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen! Harmaanruskeaa sävyä haettiin kauan, mutta se kannatti. Tämä sävy elää upeasti valon muuttuessa päivän aikana. Tunto -maalin ruoheus tuo myös pintaan kaunista syvyyttä.

Lisää tietoa ja ohjeet toteutukseen löydät täältä.15 kommenttia

 1. Ihana. Rauhallinen. Tunnelmallinen! Mahtava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä tosiaan onnistui se lämpö ja tunnelmallisuus mitä haettiin :)

   Poista
 2. Wau, huoneesta tuli todella upea! Koirakin sopii mainiosti sisustukseen, ihan sävysävyyn ;)

  VastaaPoista
 3. Osasin odottaa täydellistä suoritusta ja sellainen siitä myös tuli!!! Olet niin taitava, sekä suunnittelemaan, että tekemään, että voisit laajentaa työtäsi sisustusarkkitehtinä! En tarkoita mitään purkkien siirtelyä ja asetelmia, vaan kokonaisuuksia, hallitset ne täydellisesti! Laajenna bisnestäsi ja käypä koulu siinä sivussa:))) Mukavaa kevättä Domargordiin, pian päästään ulkohommiin! Niin ja Vilgot, söpö!

  VastaaPoista
 4. Todella tyylikästä! Minunkin alkoi tehdä mieli tasaista lämpimänharmaata seinäpintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pömpeli! Suosittelen lämpimästi lämpimänharmaata seinää ;) Meinasin aluksi valita tästä vaaleamman sävyn, mutta onneksi päädyin tähän.

   Poista
 5. Lopputulos upean harmonine, värisävy on nappivalinta! Yksi asia vain jäi mietityttämään, että miten raaskit entisöijänä laittaa vesiohenteisia muovimaaleja vanhan kartanon seinille? Itseäni jäi vähän mietityttämään :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit värivalinnasta :) Maali kätkee alleen uuden levyseinän – maali ei siis ole talon alkuperäsillä pinnoilla. Kaikilla alkuperäisillä pinnoilla meillä on käytetty perinnemaaleja, vaikka värivalinnat eivät olisi alkuperäisiä. Poikkeuksena eteisen ja meidän makuuhuoneen lattiat, joille oli ennen meitä valitettavasti laitettu lakka. Lakkapinnan päälle olemme siis maalanneet Betolux akvalla, johon olen ollut erittäin tyytyväinen (suoraan vanhalle käsittelemättömälle lattialle en olisi tätä maalia laittanut). Lattia palaa alkuperäiseen asuunsa sitten, kun lattioiden avaaminen tulee ajankohtaiseksi.

   Kyllähän nämä kysymykset aina ammatin puolesta mietityttävät varsinkin, kun kirjoitan julkista blogia jota lukevat myös monet asiakkaat ja kollegat. Muovimaalien hengittävyyden suhteen olisin varmasti huolestuneempi jos asuisimme uudessa talossa – tämä talo hengittää välillä vähän turhankin hyvin ;) Kiitos vielä kysymyksestäsi – näitä on aina välillä hyvä miettiä! :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi, ollaan taas vähän fiksumpia :) Vanhoissa taloissa on juurikin tuo hengittävyys iso plussa, kun nykyään lyödään sitä höyrynsulkua ja milloin mitäkin lasikuitutapettia pitkin huushollia. Ymmärtäväisitpä nykyajan rakentajat tämän! Ja opetettaisiinpa se myös koulussa heille. Itselläni paha home- ja pölyallergia, joten tulevaisuudessa jos taloa aletaan rakentemaan, otetaan nämä asiat ykkösenä huomioon :)

   Poista
 6. Hei! En ohjeista ihan saanut selville, että onko sävyjä siis levitetty päällekkäin? Ensin vaaleampaa ja päälle tummempaa vai kuinka? Kiitos jos vastaisit, seinät ovat aivan ihanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Vaalea sävy on seinän alaosassa (valkoinen pinta) ja tummempi yläosassa. Sävyjä ei siis ole sekoitettu. Toki jos haluaa vielä elävämmän pinnan voi hyvin laittaa kaksi sävyä sekaisinkin. Esimerkiksi betoniseinän jäljitelmä tehdään näin. Tummempi sävy siis alle ja vaaleampaa päälle (jos kahdella sävyllä lähtee tekemään).

   Kannattaa kahden sävyn kanssa levittää alimmainen sävy telalla seinälle ja sen jälkeen vielä lastalla levittää. Alimman pinnan kuivuttua voi sitten laittaa vaaleamman sävyn päälle. Tässä on sitten helppo säätää maalipinnan paksuuden kanssa, miten eläväksi pinnan haluaa jättää.

   Tässä näkyy tuolla tekniikalla tekemäni seinä:
   http://tuomarinkartano.blogspot.fi/2014/03/jotain-ihan-muuta.html

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.