2. joulukuuta 2014

Talven tunnelma


Villa Oliviassa talvinen tunnelma on ylellisyyttä ja runsautta. Joulun lähestyessä sisustukseen ilmestyy kuusenoksia, sammalta ja hopeaa. Myös kultaa näkyy hopean joukossa – kohtuudella ja harkiten tietenkin. Tunnelmalliset valot ja kynttilälyhdyt on kaivettu esille jo marraskuun alussa.


Rakastan hyasintteja ja amarylliksiä nuppuisina. Meillä auenneet kukat lähtevät ehkä vähän turhankin nopeasti roskikseen. Onneksi vanhan talon viileys pitää kukat kauan aukeamattomina.
Havukasvit säilyvät oikein hoidettuna todella pitkään. Vanhoilla vähän vilpoisilla ikkunoilla nämä kuuset viihtyvät hyvin. Löysin pitkään etsimäni isot hopean väriset ruukut Plantagenista.Olen ollut aiemmat joulut tiukasti sitä mieltä, ettei vanhaan taloon tuoda muovikoristeita. Nyt oli kuitenkin pakko tehdä poikkeus. Olen aina ihaillut valtavia jouluasetelmia uunienreunoilla. Meillä uunit ovat aina kuumana eli oikeat havut tiputtaisivat neulaset hetkessä. Ratkaisu tähän oli muovinen havu, joka sopi makuuhuoneen uunin reunalle paremmin kuin uskalsin odottaa.
Oikeita havuja löytyy sitten kaikkialta muualta! Löysin poikien kanssa ulkoillessa vanhalta puutarhalta erikoisemman kuusilajikkeen. Näissä oksissa tuoksu on paljon voimakkaampi kuin perinteisessä kuusessa.

Talvista joulukuun alkua kaikille!


Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.