28. marraskuuta 2014

Kuulumisia verstaalta


Blogi on jäänyt hieman hiljaiselle, kun työt verstaalla ovat vieneet kaiken ajan. Kotiin tullessa olen käyttänyt lopun ajan Ludwig & Vilgot -tuotteille, jotka lähtevät mukaan Porvoon Taidetehtaan Joulumarkkinoille 12.-14.12. Tekemistä siis riittää!

Muutama viikko sitten verstaalta kotiutui asiakkaalle kuvassa näkyvä arkku. Valtavien kittauksien ja maalikerrosten alta löytyi varsinainen aarre. Arkku oli saanut ajan saatossa pintaansa paksun maalikerroksen, joka oli tukkinut jopa kaiverretun vuosiluvun ja koristeurat heloissa.

Maalinpoiston jälkeen pintaan jäi alkuperäinen väri. Siihen en muuta ole lisännyt, kuin öljyn ja hieman patinaa. Öljyllä on elvytetty vanhaa maalipintaa ja patinalla korjailtu maalinpoistossa kärsineitä kohtia.


Vanha Hämeenlinnantie 5, 06100 Porvoo


6 kommenttia

 1. Wau, hienoa työtä! Todella kaunis tuli arkusta!

  VastaaPoista
 2. Upeaa työtä ja arkkukin heräsi henkiin! Toivottavasti töihisi jää logosi tms. jotta jälkipolvi ihaillessaan saa katsoa entisöijän nimen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villis! Välillä olen miettinyt töihin tietojen jättämistä. Verhoiltuihin kalusteisiin on aina niin paljon helpompi sujauttaa muistoja väliin :)

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.