16. elokuuta 2014

Vuosien odotus

 Välillä tulee sellainen tunne, että on pakko käväistä kirppiksen kautta ennen kotiin menoa. Pari päivää sitten kävi juuri näin ja kyllä kannatti mennä. Tein kirppislöydön josta olen haaveillut vuosia.

Olen isomman näistä koreista ostanut yli kymmenen vuotta sitten paikalliselta kirppikseltä, jota ei ole enää edes olemassa. Muistan vielä kuinka isä kauhisteli koria ja sen hintaa kotiin tullessani. Kannattavaksi ostokseksi se on kuitenkin osoittautunut. Kori on kulkenut aina mukana ja ollut jokaisen kotini suosikki sisustuselementti. Se on myös toiminut käyttöesineenä eri tilanteissa.

Olen usein miettinyt mistä kori on ollut alunperin peräisin, kuka sitä on valmistanut ja onko se vanha vai pelkkä sisustusesine. Salaa olen myös toivonut löytäväni näitä lisää. Nyt niin kävi ja jälleen paikalliselta kirppikseltä! Pienempi kori hieman erilaisella kahvalla on siis uusi kauan haaveiltu tulokas. Parasta on tietenkin tarina ja tunne, mikä koreihin nyt kuuluu.

Löytyykö joltain kotoa samaa koria tai tietoa mistä nämä korit ovat peräisin?

6 kommenttia

 1. Löytämäsi korit ovat viehättäviä ja monikäyttöisiä ja näyttävät mukavan vanhoilta. Mutta, olenpa onnekas, että pari päivää sitten löysin tämän ihanan ja asiantuntevan blogin Villa-Olivia! Olet todella taitava työssäsi ja niin asiantuntija nuoresta iästäsi huolimatta, ihailen suunnattomasti! Esteettinen silmäsi on sisäsyntyinen ja erehtymätön, ihanaa että olet perustanut omat blogisivut meidän lukijoiden iloksi! Itse en blogia pidä, mutta pienesti yrittelen opetella instagramia (MUMMIS_HOUSE) korvikkeena sille, etten kuusi vuotta sitten aloitettuamme oman vanhan taloamme restaurointia, edes tiennyt mitään blogeista. Mukavia ja työteliäitä syyspäiviä Villa- Oliviaan!

  VastaaPoista
 2. Aivan valtava kiitos ihanasta kommentistasi! On aina mukava kuulla, että itseni lisäksi joku muukin saa jotain irti blogista :) Teidän projekti näyttää upealta ja varsinkin puutarhasta olen inspiroitunut kovasti. Oikein mukavaa syksyn odottelua sinne!

  VastaaPoista
 3. Mulla tuli korista mieleen meri, kalat ja ehkä ravut. Ihan yllätys-assosiaatio mutta ovat niin tukevan näköisiä, että varmasti ihan jotain kunnon käyttökoreja ovat olleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä Karo-Liina! Ovat kyllä laadukasta ja tukevaa tekoa. Kiviäkin on tullut kannettua ja hyvin on kestänyt :)

   Poista
 4. Hei! Minullakin on tällainen kori. Olen myös paljon käyttänyt eri tilanteissa. Aivan loistava peli. Itse ostin eräästä kukkatarvikkeiden tukkuliikkeestä noin 20 vuotta sitten. sain silloin kuulla, että ovat puolalaisia perunakoreja ja tehty käytöstä poistetuista sähkölangoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! En ole itse muualla törmännyt näihin ja alkuperä sekä käyttötarkoitus on jäänyt mysteeriksi. Erittäin monikäyttöisiä kuitenkin ovat :)

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.