19. maaliskuuta 2014

Tulppaanit sipuleillaVilla Oliviassa napsitaan kohta keväisiä kuvia.. Olen kuvauksia varten miettinyt keväisiä kukka-asetelmia, vaikka takaisin tullut lumi on vienyt osan kevään tunnelmasta mennessään. Varmaan jokainen meillä käynyt ja blogia lukeva on pistänyt merkille, että pidän kovasti kevään sipulikasveista. Kauneimmillaan nämä ovat mielestäni aivan nupussa. Kukkien avautuessa en oikeen enää niistä välitä. Kuulostaa varmaan hieman kummalliselta. Onko muita nupullisten kukkien rakastajia?

Kuvissa tulee näkymään siis ainakin erilaisia sipulikasveja. Uusin ideani on ollut tulppaanit sipuleilla. Jonkin verran kukkakaupoista löytyy ruukkutulppaajena, mutta nämä olen ostanut yksittäin. Paikallinen kukkakauppiaamme kasvattaa itse upeat tulppaanit. Kukkatalon yläkerta pursuaa laatikoissa kasvavia tulppaaneja. Nämä tuodaan siis puutarhalta ja leikataan tulppaanikimpuiksi kukkatalolla, kun nuput alkavat näkymään.

Ostin näitä nyt kokeeksi muutaman ja pakko sanoa, että toimii! Tuplasti enemmän näitä voisi olla tuossa lasimaljassa. Ovat nyt melkein viikon verran tuossa kestäneet hyvännäköisinä.

Mitä pidätte tulppaaneista sipuleilla?

Seitlahden Puutarha

4 kommenttia

 1. Minulla on ihan samanlainen sipulikukkamaku :) Täydessä loistossaan kukat tuntuvat sisällä usein liian räikeiltä, mutta hentoina nuppuina ne ovat kauniin herkkiä. Ja sipulit ovat hienoja!

  VastaaPoista
 2. Tykkään tulppaaneista ja luulen, että kestävät kauemmin kauniina, kun ovat sipulissaan kiinni....vai luulenko vain..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulien kanssa ovat kestäneet huomattavasti pidempään. Eivätkä auenneet niin nopeasti :)

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.