19. marraskuuta 2013

Valoa kartanolle

Domus Classican lyhtyvalaisimia. Hinnat 345-1100€ mallista riippuen.

Olen ollut viime viikon koirien kanssa Domargårdilla. Miehen ollessa työmatkoilla, huomaan hyvin miten hiljaista ja pimeää täällä on. Pimeinä syysiltoina (en osaa luokitella näitä vielä talvi-illoiksi ilman lunta) olen alkanut suunnittelemaan pihavalaistuksen parantamista. Nykyinen valaistus on suunniteltu vain päärakennusta ajatellen, kun vielä silloin muut rakennukset ovat olleet ympärivuotisesti tyhjillään. Valot ovat siis erittäin huonosti sijoiteltu, kun ottaa huomioon meidän olevan tällä hetkellä ainoat ympärivuotiset asukkaat Domargårdilla.


Domus Classican tallivalaisimia. Hinnat 225-295€ mallista riippuen.

Tällä hetkellä Domargårdin pihaan on asennettu jalallisia lyhtyvalaisiamia, joissa on kolme lyhtyä. Nämä ovat lähes identtisiä tuon Domus Classican mallin kanssa. Domus Classican lyhtyvalaisimilla olisi siis helppo täydentää valaistusta. Verstaan, Villa Olivian takaoven ja kellarin luo olen suunnitellut juuri jotain yllä olevien tallivalaisimien tyylistä.

Domus Classican lisäksi hyviä ja tyyliin sopivia valaisimia on löytynyt Antiikkiverstaalta sekä Rakennusapteekin kuvastosta. Harmillisen vähän tuntuu tulevan vastaan klassisia ja vanhaan taloon sopivia malleja. Ajattelin vielä tutkia mitä löytyy Ruotsin puolelta. Mistä teille on löytynyt hienoja ulkovalaisimia? Hyvistä valaisimista saa siis antaa vinkkiä!

Kuvat / Domus Classica.

8 kommenttia

 1. Moi! oletko hei vilkaissut rautian Cello-valaisinmallistoa? :) esimerkiksi tuo ''tallivalaisin'' seinämalli löytyy sieltä! Cello Artist II niminen. Hinta vain on huomattavasti edullisempi ja valaisin on laadukas.. vinkkinä vain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Tämä pitää ehdottomasti kurkata tämä vaihtoehto! Olisi mukavaa löytää juuri hieman edullisempia, koska piha on kuitenkin valtava ja valoja tarvitaan varmaan aika paljon.

   Poista
  2. Jep, artist maksaa 29,95e /ketale, eli ei paljoa mitään. Cello-info.com löytyy lisää :)

   Poista
 2. Clas Ohlsonilta olen löytänyt noiden alempien tyylisen. Ulkovalaisin Alfred - nimellä löytyy.

  VastaaPoista
 3. Hienoja nuo DomusClassican ulkovalot. Wanhan talon pihaan on niin vaikea saada tyyliin sopivia valoja. Pitäisi olla talonmies joka sytyttelisi joka ilta tallilyhtyihin kynttilöitä ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille hyvistä ideoista vinkeistä! Pari edullisempaa ja tyylikästä vaihtoehtoa on jo löytynyt näiden avulla :)

  VastaaPoista
 5. Kelpaisi meillekin kyllä! Juuri noiden alempien tyylisiä on hakusessa, kun nyt päästään ulkotiloihin asti...

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.