6. lokakuuta 2013

Villa Olivian suunnitelmia ensi kesälle


Tänä kesänä kaikki ei mennyt niinkuin suunniteltiin. Julkisivun maalaus siirtyi syystä ja toisesta vuodella eteenpäin. Yhtenä syynä tähän vaikutti ulkovuorauksen kunto. Tarkemmin kuntokartoitusta tehdessä tuli vastaan isompia puukorjauksia mitä olimme päältä päin katsoen odottaneet. Onneksi hieman odoteltiin, koska nyt olemme löytäneet erittäin hyvän tekijän. Puhdistus- ja maalaustyön teemme itse, mutta vaativimmat puukorjaustyöt jätämme rakennusrestauroinnin ammattilaiselle.

Villa Oliviassa vieraili myös asiantuntijoita Porvoon museolta muutama viikko taakse päin. Oli mahtavaa saada lisää tietoa ja mielipiteitä suunnitelmistamme! Kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä paikallisiin museoihin jos jokin oman restaurointiprojektin kanssa mietityttää. Museot myös tutustuvat mielellään paikallisiin kohteisiin. Kiitos vielä Porvoon museolle avusta ja neuvoista!Ensi kesälle listalla on siis:
 • Takasisäänkäynnin käyttöönotto, joka käytännössä tarkoittaa alkuperäisen terassin ja portaiden palauttamista.
 • Pääsisäänkäynnin ovi karmeineen vaihdetaan alkuperäistä vastaavaan. Tällä hetkellä meillä on "uusi" 90-luvulla vaihdettu ovi.
 • Ikkunoiden ulkopuitteiden restaurointi, muun muassa vuorilaudat.
 • Toisen päädyn pystylaudoitus on pullistunut ulos päin ja uusitaan todennäköisesti kokonaan.
 • Villa Olivia tulee saamaan uuden maalipinnan pellavaöljymaalista. Keittomaalin totesimme mahdottomaksi tai ainakin erittäin vaikeaksi useiden eri maalikerrosten sekä puukorjauksien takia. Onneksi saimme tähän yhtenevän mielipiteen myös museolta. Villa Olivian värit tulevat olemaan italianpunainen, valkoinen sekä harmaa (ulkoikkunoissa sekä ovissa).
 • Kellarin ilmanvaihtoa tullaan myös parantamaan lisää.

Projekteja tuleville vuosille:
 • Villa Olivian katto tulee vaihtumaan alkuperäistä vastaavaan tiilikattoon tai konesaumattuu peltikattoon.
 • Pääsisäänkäynnin terassi palautetaan alkuperäiseen asuunsa. Mahdollisesti lasitettuna.
 • Ullakko muutetaan jossain vaiheessa asuintilaksi.
 • Kadonnut puutarha tullaan myös palauttamaan.
Nämä ovat suunnitelmia joille ei ole aikatauluja.Takasisäänkäynti on tällä hetkellä poissa käytöstä.Vuorilaudat vaativat kunnostusta.


Toisen päädyn pystylaudoistus pullistuu ulos päin pahasti. Kosteus ja aika on siis tehnyt tehtävänsä. Tähän ei tehdä väliaikaisia ratkaisuja vaan koko laudoistus vaihdetaan ensi kesänä.

4 kommenttia

 1. Minultakin ääni museoiden asiantuntemuksen hyödyntämiseen. Meilläkin kävi täällä heti maakuntamuseosta ihminen kuuntelemassa suunnitelmia ja antamassa vinkkejä. Ja kun ei tämä ole suojelukohde niin lopullinen päätösvalta oli silti meillä. Mutta monta korvaamatonta vinkkiä saimme ja sitä kautta osasimme katsella asioita vähän eri silmällä. Ja museoihminen tykkäsi kun pääsi tutustumaan yksityiseen kohteeseen, otti paljon kuviakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muutkin ovat saaneet apua museoilta! Hienoa, että museoita kiinnostaa myös tällaiset tavalliset kodit :)

   Poista
 2. Hyvänkuuloisia suunnitelmia, tuo teidän pihapiirikin näyttää niin unelmalta. Toivottavasti pidät blogia niin kauan, että täällä me lukijat saadaan vielä joku päivä nähdä talo mahdollisimman valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja varmasti blogiin tulee riittämään juttuja pitkäksi aikaa :) Välillä restaurointia ja perinnerakentamista toisinaan sitten vähän enemmän arkea ja sisustamista!

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.