3. lokakuuta 2013

Ikkunoiden paperointi
Kuten viimekin syksynä, myös tänä syksynä ikkunoiden paperointi on jäänyt turhan myöhäiseksi. Ikkunat olisi hyvä paperoida ennen ilmojen kylmentymistä. Tarpeeksi kylmään ikkunaan paperi ei meinaa edes tarttua. Tässäkin on työ tekijäänsä opettanut. En ennen edellistä syksyä ole liimapaperiin ennen edes koskenut tai kummempia ohjeita laittamisesta lukenut. Viime syksyn räpellyksen jälkeen ovat ikkunoiden paperoinnit nyt huomattavasti kauniimmin paikallaan.

Meidän ikkunoista löytyy paikoittain todella valtavia rakoja. Tiivistysnauhan laittaminen on siis joidenkin aukkojen kohdalla täysin turhaa. Olen käyttänyt näihin aukkoihin pellavaeristettä, jota yleensä laitetaan rakenteisiin eristeeksi. Pellavaeristeen käyttö on osoittautunut erittäin toimivaksi vaihtoehdoksi. Tämän saa myös hyvin vaihdettua ja poistettua, kun keväällä ottaa ikkunan alas.

Muutaman perusjuttu liimapaperin kiinnittämisestä. Liimapaperi kostutetaan veteen kastamalla. Itse tykkään vetää paperisoiron vedellä täytetyän laakean lautasen yli. Paperia ei kannata uittaa liikaa, ettei liima irtoa kokonaan. Liian kuivana paperi ei taas pysy kovin pitkään paikallaan. Märkä paperi asetetaan paikalleen puhtaalle pinnalle ja rätillä pyyhkien painetaan kiinni pintaan. Annetaan rauhassa kuivua ja toivotaan, että pysyy kevääseen asti paikallaan.


Liimapinta.


Liimapaperi paikoillaan!


Ludwig testaa tiivistettyä ikkunaa.

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.