4. syyskuuta 2013

Meillä on väri!Eteisen maalaamista on hidastanut värisävy. Tai oikeastaan sen päättäminen. Tein ensimmäiset harmaat sävyt valkoiseen maalipohjaan vihreällä umbralla. Vihreällä umbralla saa todella kauniin ja syvän harmaan. Juuri sellaisen perinteisen harmaan, mitä näkee vanhoissa taloissa ja esineissä.

Vihreällä umbralla tehty harmaa tuntui kuitenkin jotenkin liian kylmältä eteisen seinällä. Kokeilin lämmittää sävyä oksidikeltaisella (ainut keltainen mitä sattui tällä hetkellä verstaalla olemaan). Lisäsin myös hieman ruskeaa. Sain sävystä juuri toivomani lämpimän ja ruskeaan taittavan harmaan. Sävystä tulee mieleen hieman pellava.


Vihreää umbraa.
Pigmentit sekoitetaan öljyyn ennen maaliin lisäämistä. Pigmenteistä ja öljystä hierretään sileä jogurttia muistuttava tahna. Yleensä tämä tehdään kivellä. Tässä tapauksella käytin isoa kaukaloa ja palettiveistä, koska tein sävytystä varten melko paljon maalia.


 Oksidikeltaista.
Valmis sävy!


Märkä maalipinta näyttää vielä hieman laikukkaalta. Kamera tietenkin myös vääristää sävyä. Väri muuttuu kuivuessa vaaleammaksi ja sävy syvenee kun päälle maalataan toinen kerros. Tässä kuvassa näkyy myös muutama värikokeilukin tuossa reunassa, jos joku ihmettelee sävyeroja.

4 kommenttia

 1. Todella kauniin sävyn sait aikaiseksi. Ja kuulostaa sellaiselta special-alueelta, että ihan kuka tahansa ei noita maaleja osaisi noin sekoittaa. Vihreekin näytti tosi mielenkiintoiselta. Mistä näitä pigmenttejä saa hommattua? Rakennusapteekki näyttäis myyvän joitain?...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pigmenttejä myyvät kaikki perinnerakennus- ja restaurointitarvikkeita myyvät liikkeet. Itse suosin Antiikkiverstas Wilmaa sekä Domus Classicaa (ja tietenkin paikallisia liikkeitä). Myös rakennusapteekista löytyy laadukkaita pigmenttejä. Heillä ei suoraa verkkokauppaa ole, mutta Helsingin liikkeestä löytyy ja sähköpostitse kysellessä saa varmasti myös kotiin postitettuna.
   Pigmenttien käyttö on helppoa! Teen jossain välissä postauksen ihan perus pellavaöljymaalin tekemisestä. Voisin samalla listat muutamia eniten käytettyjä pigmenttejä, niiden ominaisuuksia ja vinkkejä eri värien sekoittamiseen :)

   Poista
 2. Hei! Löytyykö blogistasi em eostays pigmenteistä ja väriensekoitusvinkeistä? Onko sntaa vinkkiä jostain kirjasta tai muusta tietolähteestä värien sekoittamisen suhteen aloittelijalle? :)
  Terv Leena

  VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.