21. maaliskuuta 2013

Maitolaatikot
Vaikka yleensä vastustan vanhojen esineiden valkoiseksi maalaamista, jouduin näiden laatikoiden kanssa syömään sanani ja tekemään poikkeuksen. Kyseessä ovat vanhat maitolaatikot, joita meijerit käyttivät ennen muovilaatikoita. Meijerien siirryttyä muovilaatikoihin nämä jäivät maitotiloille. Isäni vanhemmilla on ollut maitokarjaa eli näitä laatikoita on jäänyt nurkkiin pyörimään ja paljon.

Olen kerännyt näitä talteen aina vastaan tullessa. Meillä on lehtikoreina käytössä muutama erittäin hyvässä ja siistissä kunnossa säilynyt laatikko. Alunperin nämä laatikot ovat olleet keltaokralla maalattuja (näitä laatikkoja näkyy edellisten postausten kuvissa). Näistä kahdesta alkuperäinen maalikin oli kulunut pois.

Suurin osa laatikoista on ollut kovassa käytössä. Nämä kaksi löytyivät lähes osina, todella likaisina ja matkalla polttopuiksi. Liimattuani ja naulattuani laatikot kasaan totesin niiden näyttävät melko kauheilta. Niistä tuli sitten valkoiset. Maalasin laatikot peittävästi, mutta jätin laatikoiden kylkeen tanssatut 60 litran leimat näkyviin.

1 kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.