4. helmikuuta 2013

DIY Ralph Lauren Home

Kuva - Ralph Lauren Home

Meillä on Villa Oliviassa iso keittiö, mutta esteettisten valintojen takia erittäin vähän säilytystilaan. Astiat vievät lähes kaiken säilytystilan keittiöstä. Kuivatarvikkeet ovat avohyllyjen lisäksi vain yhdessä kaapissa, jossa on kaksi vetolaatikkoa. Astiat vievät siis kainen tilan vaikka paljon on viety säilytykseen ullakolle. Olemme etsineet muutosta asti tänne vanhaa isoa astiakaappia ja etsimme edelleenkin. Tämä saa nyt toimia väliaikaisena ratkaisuna.

Vanhassa Porvoossa sijaitsevalle asunnollemme oli jäänyt kaappi, jonka oli tarkoitus siirtyä seuraavien ostajien omistukseen. Kaappi on tullut meille edellisten omistajien asunnolle jättämänä. Kyseessä ei siis ole mikään antiikkiaarre vaan jokaisesta iskusta ja askosta löytyvä vanerihirviö. Kaappia pystyi siis hyvällä omallatunnolla vähän laittamaan.

Kaikki muistavat varmaan yllä olevan kuvan aikaisemmasta Ralph Lauren Home -postauksesta. Tästä itse asiassa inspiraatio lähti, kun kävin Kirkkotorin asunnolla ja näin taas kaapin. Meidän kaappi on muuten myös aikasemmin maalattu saman sävyisellä vihreällä sisältä. Ulkopinnassa oli helmenharmaaksi maalattu pinta. Vanhalla asunnolla kaappi toimi hyvin näin, mutta täällä näytti hieman sellaiselta tusina-sisustusliike-romanttiselta.Kaappi sai pintaansa kaksi kerrosta mattamustaa maalia. Kirkkotorilla sijaitseva asuntolle on rakennettu 1700-luvulla ja huonekorkeus on todella matala. Tästä johtuen kaapista oli joskus irroitettu jalat (varmaan sellaiset pienet pallot).Villa Olivian huonekorkeudessa kaappi näytti hassulta ilman jalkoja. Tein uudet jalat, jotka piilotin profiilistasta tehtyllä sokkelilla. Toimii mielestäni hyvin vaikka itse sanonkin :)

Vielä tähän loppuun pieni muistutus. Kyseessä on siis kulttuurihistoriallisesti täysin arvoton vanerikaappi. Älkää siis tehkö samaa ratkaisua perintökaapin tai muun antiikkiaarteen kanssa.

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.