23. helmikuuta 2018

Sohvan suojeleminen tahroilta ja koiralta


Syksyllä käytettynä ostettu sohva on osoittautunut varsin hyväksi hankinnaksi. Tähän on muutaman kerran jopa nukahdettu pidemmäksi aikaa. Edullinen sohva on ollut myös hyvä valinta Vilgotin kannalta, joka on kova testaamaan kankaiden kulutuskestävyyttä yksin kotona ollessa. Kahden kiinteän sohvatyynyn väliin onkin mystisesti ilmestynyt pieni reikä ja odotan kauhulla, koska herra pääsee kunnolla kankaan läpi. Vilgot ei ole varsinaisesti koskaan rikkonut mitään kotona, mutta kaivaminen on lähellä sydäntä. Vilgot nukkuu usein päivisin omassa treenikassissani eikä tuhoa mitään. Kaivaminen on siis ihan oma lajinsa.

Sohva on siis tässä taloudessa kulutustavaraa. Haluan kuitenkin, että tavarat pysyvät ehjinä (lue niin ehjinä kuin mahdollista) ja siisteinä. Kuulun siihen ihmisryhmään, joka kotona ollessa elää sohvalla. Elokuvien katsomisen ja kirjojen lukemisen ohella teen työt sohvalla. Yksin ollessa syön myös yleensä aina sohvalla. Tämä huonekalu on siis normaalia isommassa vaarassa ruokatahroille ja kaatuneille kahvikupeille. Alkavaa reikää sohvatyynyssä kuluun ottamatta olen itse aiheuttanut enemmän jälkiä sohvaan kuin Vilgot. Koiraperheessäkään ei voi siis aina koiraa syyttää.Sohvan käsinojat ovat oivallinen paikka kahvikupeille, mutta vähän turhan pehmeät kuitenkin ilman mitään alustaa. Tein käsinojalle sopivat keraamiset mukinaluset, joiden päällä kaiken kokoiset kupit pysyvät hyvin pystyssä. Alustan lasittamaton pohja pysyy hyvin paikallaan verhoilua vasten. Lasitetun pinnan saa helposti puhdistettua kahvirinkuloista eikä se ole ollut liukas kuppien pohjaa vasten vaikka tätä aluksi pelkäsin.

Olen tekämässä omaan käyttöön vielä mustat aluset. Näitä voi tilata myös itselleen mittojen mukaan, jos omalta sohvalta löytyy sama ongelma!

3 kommenttia

 1. Kun kolme vuotta sitten muutimme tähän asuntoon oli pakko vaihtaa sohva, kun edellinen oli liian kookas tähän kotiin. Askossa käytiin tilaamassa sohva harmaalla kankaalla, mutta seuraavana päivänä menin ja vaihdon kankaan vaaleaksi. Kyllä on harmittanut tosi paljon. En tiedä mitä oikein kuvittelin...mielestäni harmaa olisi ollut liian tumma pienee olohuoneeseen, mutta ei se olisi ollut, kun olohuone on valoisa isojen ikkunoiden vuoksi.
  Menisin jo ostamaan uuden sohvan, mutta mies on senverran järkevä, että on sitä vastaan..:))

  VastaaPoista
 2. Hei, huomasin aiemmasta postauksesta, että käytit asunnossasi Tikkurilan Kaoliini -sävyä. Ehtisitkö kertoa missä kuvassa näen miltä sävy näyttää kalusteiden kanssa? Mietin, että onko sohvan takana oleva seinä maalattua Kaoliinillä...

  Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Lara! Kaoliini löytyy sohvan takana olevalta seinältä sekä makuualkovin rajaavalta seinältä. Seuraavaan postaukseen tulossa hyvä kuva tästä seinästä :) Todella hyvin toimiva sävy! Eli liian harmaa eikä liian valkoinen.

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.