19. kesäkuuta 2017

Kierrätyspuusta terassilleKaupallinen yhteistyö: Porvoon Uusiopuu

Tapasin alkuvuodesta Porvoolaisen puusepän Olli Kortmanin, jonka pajalta valmistuu uniikkeja kalusteita sisälle ja ulos. Ihastuin kovasti Ollin kierrätyspuusta valmistamiin jakkaroihin, jotka kestävät myös ulkona kesäisin. Suurinosa Ollin tekemistä kalusteista koostuu kierrätysmateriaaleista, joihin on yhdistetty esimerkiksi rautaa.

Jakkarat on valmistettu kierrätyspuusta, joka on ylijäämää Ollin rakentamilta terasseilta. Materiaalina on käytetty Kebonya, joka on painekäsiteltyä puuta. Käsittelyllä saadaan pehmeämpi puulaji kovemmaksi ja samalla vähennetään trooppisten puiden käyttöä. Kebony on myös saanut ympäristö merkinnän.

Jakkaroissa puu on pelkästää öljytty eli väri tulee täysin puusta itsestään. Istuimen alla on vesivaneri, joka pitää istuimen suorassa myös ulkona. Jakkaroita voi käyttää sisällä ja ulkona, mutta ulos sateeseen ei jakkaraa kannata koko kesäksi jättää.Jakkaroita ja muita huonekaluja voi tiedustella sekä tilata suoraan Porvoon Uusiopuulta. Olli tekee myös mittatilauksesta tuotteita eli huonekalut on mahdollista saada juuri sen kokoisena kuin on haluaa.

Kuvien tuotteet

Jakkarat | Olli Kortman / Porvoon Uusiopuu
Torkkupeitto ja muki (kuvauslainassa) | Finform
Kuppi | Ludwig & Vilgot

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.