16. toukokuuta 2017

Helojen puhdistus ja kiillotus


Tämä aihe jakaa niin asiakkaita kuin tekijöitäkin. Osa tykkää heloista patinan kanssa, osa ilman. Omalla kohdalla kiillotan heloja kohteen ja asiakkaan toiveiden mukaan. Erityisesti lakkapintojen seurana kiillotetut helat ovat usein patinaa kauniimpi vaihtoehto. Nämä helat kiillotettiin tammiseen jugend kirjoituspöytään, jonka seuraksi kiiltävä messinki sopi täydellisesti.


Heloja voi puhdistaa monella eri tavalla. Verstaalla olen huomannut toimivaksi Liberonin Huonekalujen puhdistusaineen, jota käytän muuhunkin puhdistukseen. Erittäin monikäyttöinen puhdistusaine, joka on hellä vanhoille pinnoille!


Käytä puhdistukseen 0000-teräsvillaa. Tarvitset myös kumihanskat sekä puuvillarättejä. Hiero pintaa puhdistusaineeseen kostutetulla teräsvillalla kunnes lika alkaa irtoamaan. Muista välillä pyyhkiä irronnut lika ettei se kuivuessa tartu takaisin pintaan – ja tietenkin vaihtaa likainen villa välillä puhtaaseen. Vaikeampia paikkoja varten voit pyörittää puutikun ympärille teräsvillaa – vähän kuin järeämpi pumpulipuikko. Muista samalla puhdistaa helojen kiinnityksen käytettävien ruuvien päät tai vaihda uusiin vastaavanlaisiin.

Kumpi istuu omaan silmään paremmin? Kiilto vai patina?

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.