24. marraskuuta 2016

Vanhan talon kaunein kohta


Jokaisesta kodista löytyy paikkoja, jotka tuntuvat vaikeilta sisustaa kauniiksi ja samalla toimiviksi. Onneksi on myös niitä paikkoja, missä kaikki tuntuu vaan osuvan kohdilleen ilman suurempia suunnitelmia. Meillä makuuhuone on juuri sellainen paikka.

Olen välillä miettinyt oman blogini mielenkiintoisuutta lukijoiden näkökulmasta. Onko perinnekotia mielenkiintoista seurata? Saako meiltä ideoita ja inspiraatiota vaikka sisustus ei muutu säännöllisin väliajoin? Innostun toki trendeistä ja kaipaan vaihtelua, mutta uudemmissa taloissa tunnutaan sekoittavan pakkaa vähän useammin kuin perinnekohteissa. Vanhassa talossa haetaan usein sitä, mitä on joskus ollut. Mitä sitten kun tämä jokaiselle sopiva määrä alkuperäisyyttä saavutetaan? Meillä se on saavutettu kevyellä modernilla otteella vanhaa mahdollisimman paljon kunnioittaen. Itse en ole kokenut tarvetta isoille muutoksille sisustuksessa – ainakaan vielä. Ainoa asia, mikä makuuhuoneessa voisi kaivata muutosta on takka, joka ei ole alkuperäinen tai edes sinne päin. Alkuperäinen olisi myös ollut varmasti kunnostettuna tehokkaampi lämmittäjä kuin tämä 90-luvun versio. Tämäkin menee siis enemmän talon kunnostamisen kuin sisustuksen piikkiin.

Sain Porvoolaiselta blogikollegalta haasteen, jonka ideana on paljastaa kodin kaunein näkymä. Meillä se on ehdottomasti makuuhuoneen oviaukko, josta avautuu näkymä koko makuuhuoneeseen. Päätyseinällä oleva Sandbergin tapetilla ympäröity ikkuna on kuin taulu ja Verhoomo Kronoksen tekemä sängynpääty viimeistelee kokonaisuuden.

Nappaan haasteen vapaasti eteenpäin kaikille muille bloggaajille. Aina on ihana nähdä kauniiden kotien kauneimpia kohtia!

TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna
TallennaTallenna
TallennaTallenna

7 kommenttia

 1. Hei! Teidän kotinne on todella kaunis, välillä toivoisinkin enemmän kuvia laajemmalta alalta :)
  välillä olen toivonut, että näkyisipä kotinne suomen kaunein koti kilpailuissa! Mukavaa joulun odotusta.

  VastaaPoista
 2. Kiva kun tartuit haasteeseen! Todella kaunis makuuhuone teillä. Koiratkin sopivat sisutukseen hyvin! ;)

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja harmoninen kokonaisuus. Ymmärrän kyllä ettet kaipaa tuohon sisustukseen muutoksia, en kaipaisi minäkään. Ja siinä se kai piileekin se jutun juju, kun on saanut kauniin ja harmonisen kokonaisuuden aikaiseksi, ei siitä oikein löydy enään muutettavaa. Ellei sitten maku matkan varrella muutu ja siksi lähtisi muokkaamaan sisustusta uusiksi.
  Kiitos kun jaoit tämän kauneuden kanssamme:)
  p.s. ehkäpä otan haasteen toteuttaakseni, saas nyt kattoa.

  VastaaPoista
 4. Meilläkään ei sisustusta juurikaan pyöritellä ja samat tavarat vaan pysyvät ja pysyvät vuodesta ja asunnosta toiseen :D Itsestäni tuntui nyt tosi hurjalta kun vaihdoin meidän vanhan ruokapöydän takaisin ruokapöydäksi. Näin isoa muutosta tuskin taas johonkin vuoteen tullaan Pömpelissä näkemään :D

  VastaaPoista
 5. Terkut sisustussetterille meidän punaisilta lajitovereilta! Kotinne on kaunis, vaikka hyvin erilainen kuin meidän.

  VastaaPoista
 6. Hei teillä on kauniin sävyiset lattiat, millä maalilla ja sävyllä olette maalanneet ne? Etsin lattiamaalia meidän yläkertaan. Olemme päättäneet maalata lattiat valkoisiksi valoisuuden maksimoimiseksi, kun yläkerrassa ei ole ikkunapintaa kovin paljon.

  VastaaPoista
 7. Mun mielestä teidän koti on aivan ihana, makuuhuone varsinkin! Eli siis todella mielelläni seuraan perinnekodin sisustamista. Tuo teidän makuuhuoneen tyyli on juuri sellainen, mitä itsekin tavoittelen uuden kotimme (vanha kerrostaloasunoto) sisustuksessa. Meillä projekti tosin on vielä alkuvaiheessa. Tapettivalintojen kanssa juuri pähkäilen.

  VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.