15. lokakuuta 2016

Öljykangastakki – 5 syytä miksi


Sateelta ja tuulelta on tämän syksyn suojannut Barbourin klassikko malli Beadnell. Beadnell muistuttaa kovasti vanhaa öljykangastakkiani, mutta eroja on monta. Beadnell on malliltaan leveämpi ja materiaali on hieman paksumpaa. Meni jonkin aikaa ennen kuin totuin takkiin, mutta jäykkyyden kadottua tämäkin Barbour on kuin toinen iho.

Oma takkini on värissä olive. Eniten taitaa tarjolla olla väriä sage, joka on hieman kirkkaampi vihreä. Pidän kirkkaammastakin sävystä, mutta tämän takin tartan on ehdoton suosikkini.Barbourin klassikko takit ovat suunniteltu alunperin hieman eri vartalotyypin naisille. Tästä syystä olen omaa takkiani joutunut hieman räätälöimään. Yhtään isompi koko olisi ollut hoikalle vartalolle liian teltta ja tässä koossa (uk 10) hihat olivat auttamatta liian lyhyet. Takin voi laittaa ostovaiheessa takaisin tehtaalle muokattavaksi, mutta takkia saa tämän jälkeen hieman odottaa. Ruuhkaisena aikana useamman kuukaudenkin. Jos takki ei siis räätälöimättä istu kannattaa se ostaa hyvissä ajoin ennen käyttöaikaa. Tämän kanssa kävi vielä sellainen hauska, että hihat tulivat pidennyksestä liian pitkinä. Oma ompelija lyhensi siis vielä pidennettyjä hihoja. Jäi ainakin kangasta paikkauksia varten.

Lopuksi muutama vinkki, jos joku vielä miettii takin ostamista.

Miksi öljykangastakki?

Öljykangastakki on ikuinen. Tämä tietenkin edellyttää takin oikeaoppista hoitamista säännöllisesti. Öljykangastakki vaatii vahauksen 1-3 vuoden välein käytöstä riippuen. 

Kerrospukeutuminen. Väljän Beadnellin alle mahtuu vielä takkiin suunniteltu liivi, jonka saa vetoketjuilla kiinni takkiin. Liivin kanssa takki menee vielä vaikka pakkasellakin. Takin alle tarkoitettu liivi on ollut itselläni käytössä paljon myös sellaisenaankin.

Huoleton takki. Tämä takki päällä uskaltaa kantaa polttopuita kainalossa, nostaa likaisempiakin asiakastöitä autoon ja kantaa kurainen koira sisälle. Tämän jälkeen pieni pyyhkäisy ja takki on taas siisti.

Tyylikäs klassikko. Öljykangastakki on tyylikäs myös seuraavana syksynä ja keväänä.

Perintö. Hyvin hoidettuna kovassakin käytössä ollut takki säilyy seuraaville sukupolville. Nämä vanhat takit ovat myös erittäin kysyttyjä eli takki ei todellakaan menetä arvoon iän ja käytön myötä.


Ihanan syksyistä viikonloppua kaikille!


TallennaTallenna
TallennaTallenna

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.