7. lokakuuta 2016

Juvin vitriiini ja valmis pintakäsittely


Viime viikolla kerroin Juvin vitriinistä, joka on nyt saanut pintakäsittelyn. Sävy onnistui paremmin, kuin odotin. Nostin kuviin vitriinin vierelle vanhan vakan, joka on kuin tehty sen kaveriksi. Käytin öljypetsiin kahta eri pigmenttiä; poltettua umbraa sekä veronan keltaista.

Asiakas toivoi sävyä, joka ei olisi keltainen eikä liian tumma. Todellisuudessa sävy on vielä neutraalimpi ruskea, kuin kuva antaa ymmärtää. 


Sellakan tein värittömistä hiutaleista. Sellakkaa on pinnassa normaalia vähemmän eli vain muutama kerros. Lopuksi olen vahannut pinnan Liberonin värittömällä antiikkivahalla. Vähäisempi sellakointi tekee pinnasta vahauksen jälkeen tasaisen himmeän eikä pinta näytä lakatulta. Pohjalla oleva öljypohjainen petsi mahdollistaa vähäisen sellakan käytön ilman, että pinta näyttää keskeneräiseltä tai epätasaiselta.  Tässä vielä muistin virkistykseksi lähtötilanne vitriinin kanssa. Vitriinissä ollut sokkeli irroitettiin ja tilalle laitettiin erilliset jalat. Ovesta puuttuu enää vedin, jonka asiakas valitsee itse. Juville vielä pisteet hyvin tehdystä kalusteesta, jota oli mukava työstää. Juvilta voit ostaa puuvalmiin kalusteen ja käsitellä itse kotona tai vielä ammattilaiselle käsiteltäväksi.
  

2 kommenttia

  1. Todella kaunis pinta ja nuo jalat tuovat kaappiin aivan uudenlaista ryhtiä. Mielestäni parempi jaloilla kuin sokkelilla.

    VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.