23. syyskuuta 2016

Drottningholm ja Kiinalainen paviljonkiYhteistyössä: Visit Sweden

Drottningholmissa vieraillessamme itse linna oli poikkeuksellisesti suljettuna. Onneksi alueella on muitakin rakennuksia ja kokoelmia ihailtavaksi. Yksi alueen helmistä on lumoavan kaunis Kiinalainen Paviljonki.

Kuningas Adolf Fredrik rakennutti Kiinalaisen paviljongin yllätyksenä 33-vuotta täyttävälle kuningatar Lovisa Ulrikalle vuonna 1753. Paviljonki rakennettiin salaa Tukholmassa, purettiin ja kuljetettiin osissa Drottningholmiin, missä se koottiin yhdessä yössä. Kiinalaistyyli oli erittäin suosittu euroopassa eli lahja on varmasti ollut erittäin onnistunut yllätys kuningattarelle. Paviljongin oli tarkoitus olla pystyssä vain kesän ajan, mutta kuningattaren ihastuttua rakennukseen se jäi pysyvästi paikalleen.
Rakennuksen arkkitehtuurissa on sekoitus ruotsalaista ja ranskalaista rokokoota. Nykyinen paviljonki on siis rakennettu vuonna 1760 väliaikaisesti tarkoitetun paviljongin tilalle. Paviljongin suunnittelivat  ruotsalaiset arkkitehdit Carl Fredrik Adelcrantz sekä Jean Eric Rehn.

Paviljongin sisustus on nimensä mukaan ottanut voimakkaasti vaikutteita Kiinasta, joka oli erittäin suosittu teema 1700-luvulla Euroopassa. Drottningholmin Kiinalainen paviljonki on yksi parhaiten säilyneitä esimerkkejä tuon ajan Eurooppalaisesta kiinalaistyylistä.

Tämä on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka – kuten koko Drottningholm. Kiinalainen paviljonki on auki ainostaan kesäaikana eli jos tämä kohde kiinnostaa kannattaa matka ajoissa siis kesälle.

TallennaTallenna

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.