4. kesäkuuta 2016

Maalinpoisto ja iso peltitarjotin


 Verstaalla on asiakastöiden lisäksi paljon omia töitäni, joita yritän aina jossain välissä ehtiä tekemään. Olen tämän ison peltitarjottimen ostanut varmaan jo kymmenen vuotta sitten. Silloin ajatus oli, että joskus siitä tulisi oman yrityksen kyltti – ikinä en kuitenkaan raaskinut alkaa maalaamaan ja tekemään reikiä tähän. Tämä on myös osoittautunut isompien juhlien kanssa erittäin hyödylliseksi kotona.


Pinnassa on pitkään ollut kaunis vihertävä maali. Tämä maali ei kuitenkaan istunut meidän sisustukseen eli päätin ryhtyä maalinpoistohommiin. Vihreän pinnan alta löytyi vielä valkoinen, sininen ja musta pinta. Mustasta oli jäljellä vain muutama muisto – se on mahdollisesti ollut alkuperäinen pintakäsittely tarjottimelle.


Putsasin tarjottimen pinnan maalinpoistoaineelle (Solmaster) ja pesin vedellä sen jälkeen. Maalikerrosten alta paljastui juuri sellainen tarjotin kuin toivoinkin. Kulunut pinta tuo kaunista kontrastia valkoiseen keittiöön.

Metallipintojen maalinpoistossa kannattaa käytää varovasti puukkoja ja muita raaputtimia, koska pinta naarmuuntuu helposti. Parhaat työvälineet ovat karheammat sienet, erilaiset harjat ja teräsvilla.

4 kommenttia

  1. Kaunis tuli! Itselläni on vanha tajotin joka on vähän ruosteessa...pitäisköhän sitä jollakin puhdistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele! Ruostettahan voi puhdistaa ja suojata monella eri aineella. Tässä tarjottimessa ruostetta löytyi myös vähän. Ajattelin ehkä vahata pinnan vielä niin on helpompi pyyhkiä ja pitää puhtaana käytössä ollessa.

      Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.