6. toukokuuta 2016

Tulevan syksyn tyylikkäin ja lämpöisin


Meidän pieni Vilgot sai viime viikolla harvinaista hemmottelua, kun tekstiilisuunnittelija Päivi Kovanen kävi sovittamassa Vilgotille suunnittelemiaan neuleita. Vilgotissa taitaa asua pieni materiaalielitisti, koska näitä ei ollut mikään ongelma sovittaa. Yleensä vaatteiden pukeminen ei ole mieleistä puuhaa ja varsinkaan sisällä ei hyväksytä mitään vaatetta (ellei ole tosi kylmä). Näihin haalareihin Vilgot meinasi nukahtaa pystyyn ja Päivi sai rauhassa tehdä merkintöjään. Vilgot taitaa olla tulevan syksyn tyylikkäin pukeutuja ainakin tässä perheessä.

Päivi suunnittelee ja toteuttaa itse 40-luvun neulekoneilla upeita tuotteita vaatteista sisustustuotteisiin. Materiaalit ovat laadukkaita ja kaukana tavallisista koiravaatteiden materiaaleista. On todella turhauttavaa, kun suurin osa neulevaatteista koirille on akryylia. Pohjavillattomalle italiaanolle vaate on todellakin tarpeellinen lämmike eikä hauskajuttu omistajaa varten. Italianvinttikoiralle on myös haastava löytää sopivan mallisia vaatteita, kun koiran rakenne poikkeaa monesta muusta rodusta. Meillä on ensi syksynä ilmojen kylmetessä poikkeuksellisen iloinen italiaano.


Itselläni on käytössä Päivin tekemä huivi, joka on samaa materiaalia kuin Vilgotille tuleva beige neule. On muuten ollut yksi suosikeistani sen käyttöön saatuani – syrjäyttänyt jopa Barbourin huivit.

Päivin ja neuletuotteet löydät instagramista @paivi_kovanen

2 kommenttia

© Local Artisan. Design by Fearne.