24. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen värit keittiöstä


Tässä kokoelma erilaisista värjäyskokeiluista. Kaikki ovat olleet sinisten pääsiäismunien ohjeen mukaan värjäytymässä noin 20 tuntia. Teen ja kahvin kanssa käytin mukana teelehdet sekä kahvinpurut. Erittäin hyvä keino hyödyntää kahvipannuun jäänyt kylmä kahvi! Punajuuret kuorin, paloittelin ja keitin. Munista tuli kauniin pastellin punaiset ja hieman voimakkaamman sävyiset kuin kuva antaa ymmärtää. Jokaiseen värjäysveteen olen vielä lisännyt tilkan etikkaa.


Edellisessä postauksessa kerroin ihmeellisestä reaktiosta näissä munissa. Yksi munista alkoi siis kimaltelemaan! Nämä munat on värjätty yön yli punaviininin ja kuohuviinin sekoituksessa. Olisikohan kuohuviini aiheuttanut tämän reaktion?


Mikä näistä on teidän suosikki? Onko keittiöistä löytynyt muita hyviä värjäysideoita?

12 kommenttia

  1. Oi miten kaunista. Punaviini+kuohuviini on suosikkini. :)

    VastaaPoista
  2. Tämä artikkeli jäi mieleen, kun suomensin sen pari vuotta sitten: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/04/14/munien-varjaaminen-luonnonvareilla

    Itse ei ole kyllä tullut toistaiseksi kokeiltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkistä :) Nuo kuviot oli ihania! Ensi vuonna lisää kokeiluja.

      Poista
  3. Punviini kuohuviini on ehdottomasti paras. Minä kokeilin juolukkahillolla, tuli aika erikoisen värisiä. En osaa määritellä väriä.
    Oikein mukavaa Pääsiäisen aikaa Sinulle. Kiitos myös vinkeistä. T Riitta

    VastaaPoista
  4. Sipulikuorilla värjääminen on vanha kiva konsti.
    T. Nina

    VastaaPoista
  5. Tuleepa kauniita! muistan joskus lapsena kokeilleeni tuolla teellä värjäämistä :)
    Mukavia pääsiäispäiviä!

    VastaaPoista
  6. Haa, mutteripannussa on kahvin loppu, johon laitankin munan värjäytymään. Kiitos vinkistä! Tuija

    VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.