21. joulukuuta 2015

Villa Olivian Joulukalenteri
Löysin viime jouluna vanhalta puutarhalta kuusilajikkeen jolle en ole allerginen. Muuten saan kädet punaiseksi havuista ja yleensä joudunkin havuasetelmat tekemään kumihanskat kädessä. Näitä pikkuisia kransseja en halunnut alkaa hanskat kädessä väkertämään, joten lähdin uudelleen etsimään tätä kuusta. Jos joku tunnistaa mikä kuusilajike on kyseessä niin kertokaa ihmeessä minullekin! Näin puuseppänä tunnistan paremmin puulajeja höylättynä..

Kranssit olen tehnyt kevyelle rautalankapohjalle. Kuusenoksat olen kiinnittänyt paikalleen ohuella rautalangalla. Paperina paketissa on Tangramin Nepalilaista loktapaperia, jonka kuitu on Himalajan vuorten rinteillä kasvavasta pensaasta. Paperissa on myös mulperin kuitua. Mulperi ja lokta ovat molemmat pitkäkuituisia eli paperi on todella kestävää. Lahjapaperia voi siis käyttää uudelleen. Oman paperini olen vielä rutistanut saadakseni pinnan eläväksi.

Loktapaperista tehtyjä Tangramin tuotteita on myynnissä Jokiå Designissa Porvoossa. Lahjapapereita löytyy myös painettuna.

8 kommenttia

© Local Artisan. Design by Fearne.