13. joulukuuta 2015

Villa Olivian Joulukalenteri


Tänään vuorossa koriste pihalle ja samalla iloa linnuille talveksi. Olisi ollut ihanaa kuvata nämä lumisella taustalla, mutta täällä ei kuvausvaiheessa lunta valitettavasti ollut. 

Linnunruokapalloja varten tarvitset  silikonimuotin, pellavanarua, siemeniä ja kookosrasvaa. Sulatin kovan kookosrasvan isossa kattilassa ja sekoitin joukkoon erilaisia siemeniä. Laitoin siemeniä todella reippaasti, koska halusin linnuille kunnolla syötävää. Kookosrasvaa ei tarvitse lämmitellä kauaa, koska se sulaa melko alhaisessa lämpötilassa. Älä siis päästä rasvaa turhaa liian kuumaksi tai pallon jähmettymiseen menee aikaa.

Ostin silikonimuotin pelkästään tätä käyttöä varten ja tein muotin reunaan pienet reiät naruja varten. Näin "pallo" roikkuu suorassa. Rasva hyytyy todella nopeasti eikä reiästä ehdi valua kovin paljoa rasvaa ulos. Kannattaa kuitenkin laittaa suoja-astia muotin alle ja tehdä mahdollisimman pienet viillot naruja varten. Meillä on niin viileä eteinen, että sain pallot jähmettymään muutaman tunnin aikana siellä. Lämpöisemmässä kodissa nämä voi laittaa vaikka jääkaappiin tai pakkaaseen hetkeksi.

Meidän linnut ovat ainakin kovasti tykänneet näistä ja lintuja on ollut ilo seurata ruokasalin ikkunasta. Oravakin kävi nappaamassa yhden itselleen!

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.