6. marraskuuta 2015

Valmis eteinen
Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila

Tältä näyttää valmis eteisen lattia! Kuva antaa todellisuutta kovemman kontrasti. Päädyin loppujen lopuksi sittenkin sekoittamaan mustan maalin ruskean sekaan. Tämä pehmentää tunnelmaa huomattavasti. Kulutin myös hiomapaperilla kevyesti lankkujen reunoja, mikä sopii täydellisesti eteisen tunnelmaan. Kuluttamisen kanssa kannattaa olla varovainen ettei mene liioitellu näköiseksi. Teippasin ruudut lattiaan, mutta maalaamisen voi tehdä myös vapaalla kädellä jolloin viiva on elävämpi. Olisin varmaan näin tehnytkin, mutta meidän eteinen on niin valtava ettei aika olisi riittänyt. Ruutuja tuli lattiaan reilu sata kappaletta.

Maalina on käytetty Tikkurilan Betolux Akvaa, jota meillä oli jo valmiina lattiassa valkoisena. Akva on ollut mukava käyttää ja kestänyt hyvin jopa eteisessä. Purkissa luvataan kuivumisajaksi kaksi tuntia, mikä todellakin piti paikkansa. Epäilin näin nopeaa kuivumisaikaa meidän eteisen kohdalla, koska lattia on todella kylmä tähän aikaan vuodesta.

Sävyinä on käytetty Tikkurilan Keskiyötä sekä mallipalasta sävytettyä tumman ruskeaa, jotka olen sekoittanut keskenään. Valkoista ruutua ei maalattu ollenkaan. Valmiita ruskeaan taittavia mustia sävyjä löydät Tikkurilan Deco Grey -kartasta. Lähimmäksi meidän sävyä menee sävy nro 1928.

Lattian ruuduttamiseen tarvittavat ohjeet löydät tästä.

20 kommenttia

 1. Näyttää todella hyvältä. Tuo maalien sekoittaminen näyttää toimivan oikein hyvin. :)

  VastaaPoista
 2. Vau, on hieno ja todella näyttävä! Kovan vaivan olet kyllä nähnyt.

  VastaaPoista
 3. Vauh, hyvältä näyttää ja sopii täydellisesti teidän tyyliin :)

  VastaaPoista
 4. Kerrassaan täydellinen lattia :)

  VastaaPoista
 5. Älyttömän hyvännäköinen kokonaisuus!

  VastaaPoista
 6. Tulipa tosi kaunis! Montako kerrosta laitoitte tummaa maalia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde! Mustissa ruuduissa on kaksi kerrosta maalia. Peittää mielestäni paremmin kuin vaalea sävy samassa maalissa.

   Poista
 7. Sopii talonne tyyliin täydellisesti! Oletteko muuten sävyttäneet noita kattoparruja jotenkin? Meillä pitäisi tuvassa käsitellä kattoparrut, tuollainen tumma sävy on kyllä upean näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! :) Kattoparrut olen käsitellyt vernissalla. Sävy oli todella epätasainen ja öljy nosti mukavasti puun oman sävyn esille. Öljyttyä pohjaahan on helppo patinoida vähän tummemmaksi jos esiin tullut sävy ei miellytä.

   Poista
 8. houseandcottageblogspot.fi6. marraskuuta 2015 klo 12.56

  Upea! Itsekin haaveilen ruudullisesta lattiasta, mutta kun nyt edes saisi maalattua yksiväriseksi joskus..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän lattian maalaus on aina iso projekti. Pidän todella paljon tuosta Betoluxakvasta nopeasti kuivuvan pinnan ansiosta. Meillä joutuivat koirat ja mies lähtemään saareen pakoon maalausta :)

   Poista
 9. Todella kaunis...lattia, mutta kalusteetkin..:)

  VastaaPoista
 10. Ihan täydellinen! Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.