15. kesäkuuta 2015

Thonet


Taas ollut erittäin mielenkiintoisia töitä verstaalla! Jokin aika sitten verstaalle saapuivat neljä kappaletta Thonetin tuoleja. Tuolit olivat melko huonossa kunnossa ja kuluneen alkuperäisen pintakäsittelyn päälle oli maalattu valkoinen pinta. 

En olisi näitä Thoneteiksi uskonut ennen kuin näin pohjassa olevan merkin. En ole aiemmin tähän malliin törmännyt ja vähän aikaa sain googletella, että tälle tuolille löysin lisää tietoa.

Tuolin on suunnitellut Thonetille Gustav Adolf Schneck 1930-luvulla (Itävälta). Materiaali on taivutettua pyökkiä ja istuin vaneria. Löysin tuoleja niin petsattuna kuin maalattunakin. Näiden tuolien alkuperäinen pinta on ollut vihreä, joka sävytettiin tuoleihin uudelleen.Istuinvanerit olivat osittain irroinneet ja vääntyneet todennäköisesti kosteudesta. Myös monet liitokset olivat auenneet.


Alkuperäiset vaneri-istuimet saatiin säilytettyä kosteusvaurioista huolimatta ja kiinnitettyä takaisin paikoilleen. Erittäin rapistuneista tuoleista saatiin taas käyttöhuonekaluja. Välillä omasta varastosta voi löytyä se kodin helmi!

11 kommenttia

© Local Artisan. Design by Fearne.