11. toukokuuta 2015

Kurkistus verstaalle


Kurkistetaanpa näin alkavan työviikon kunniaksi verstaalle tai oikeastaan verstaalta valmistuneisiin töihin. Tässä muutama suosikkini viimeisen puolen vuoden ajalta.

Yllä näkyvän kuvan renginkaappista löytyi maalia poistettaessa erittäin hyväkuntoinen alkuperäinen pintakäsittely. Väri on kaunis sammaleen vihreä.


Vanhat lastenvaunut palautettiin mahdollisimman lähelle alkuperäistä asua. Renkaiden päältä poistettiin päälle maalatut maalikerrokset. Alta löytyi upea puinen vanne sekä valmistajan leimoja. Koriosa pintakäsiteltiin uudelleen, koska se ei olisi enää kestänyt rajua puhdistusta. Reunan, sisäosan sekä kuomun verhoilun teki Porvoolainen Verhoomo Krono's.


Nämä tuolit olivat maalattu myöhemmin valkoisiksi. Maalinpoiston jälkeen ne saivat kauniin ruskean öljymaalipinnan.


Lyhdeselustaisen tuolin maalinpoiston teki todella työlääksi paksusti koristeurien päälle levitetty myöhempi maalikerros. Maalin alta ei lopuksi löytynyt, kuin pieni muisto alkuperäisestä pintakäsittelystä. Takasarjasta löytyneen värimallin avulla sekoitettiin alkuperäistä vastaava väri jolla tuoli on nyt käsitelty. Tuoli sai vielä lopuksi kevyen patinan.

Oikein mukavaa alkavaa työviikkoa kaikille!


8 kommenttia

 1. Kauniita ovat kaikki :) Erityisesti renginkaappi miellyttää, yritän etsiä jotain omaan kotiin sopivaa yksilöä.

  VastaaPoista
 2. Ah ihania! Varmasti mielenkiintoista, kun ei työhön ryhtyessään tiedä, mitä alta kulloinkin paljastuu! Tuo muodonmuutos valkoisesta tuolista ruskeaksi on kaunis. Meillä löytyi monen maalikerroksen alta alkuperäisväriltään punaruskeat ovet. Nyt olen pohtinut alkuperäisen värin palauttaamista välioviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Välillä löytyy kyllä suuria yllätyksiä maalattujen kerrosten alta. Vuosilukujen ja koristemaalausten löytyminen on tietenkin aina hienointa :)

   Poista
 3. Kauniita huonekaluja ja miten hienot vaunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja. Vaunut menivät käyttöön asiakkaan suvun uusimmalle tulokkaalle :)

   Poista
 4. Aivan mielettömän upeaa työtä! Kauniita ovat kaikki, erityisesti renginkaappi! Miten poistat maalikerrokset ettei alin vahingoitu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! Maalinpoistossa tekniikka on vähän tapaus kohtaista. Eniten suosin kuumailmapuhallinta ja pelkkää rapsuttamista kirurginveitsillä tai puukolla. Maalinpoistoaine vaikuttaa yleensä liian voimakkaasti säästettävään pintakäsittelyyn tai tuhoaa sen kokonaan. Olen itse herkistynyt maalinpoistoaineelle vuosien varrella – sitä siis vain jos on pakko.

   Vaunujen alaosa on puhdistettu maalinpoistoaineella ja pehmeillä harjoilla (muuten tulee naarmuja) ja muut puhaltimella sekä mekaanisesti kirurginveitsellä.

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.