1. helmikuuta 2015

World Galgo DayAvaan blogin puolella nyt aiheen, joka ei liity suoranaisesti blogin teemaan. Tämä aihe sisältää itselleni tärkeän ja sydäntä lähellä olevan asian. Tekstin linkit sisältävät ikäviä ja julmia kuvia todellisuudesta.

Tänään ensimmäinen helmikuuta on Maailman Galgopäivä. Galgo on espanjan vinttikoira, jota kasvatetaan Espanjassa pääasiassa metsästykseen. Galgon elämä on täynnä pelkoa ja kaltoinkohtelua metsästäjän kertakäyttöisenä työvälineenä. Tämä elämä päättyy usein hitaasti julmalla ja raa'alla tavalla. Tammikuussa metsästyskauden päätyttyä Galgot hirtetään, poltetaan, hakataan hengiltä tai jätetään oman onnensa nojaan odottamaan kuolemaa. Tämä on vuosittain kymmenien tuhansien Galgojen kohtalo ja osa metsästäjien perinnettä.

Ludwig & Vilgot lähtevät mukaan auttamaan Galgoja lahjoittamalla tuotteita Uusi Elämä Galgoille -huutokauppaan, jolla kerätään varoja galgojen auttamiseen ympäri vuoden. Huutokaupasta saatu raha menee lyhentämättömänä galgojen auttamiseen. Seuraava huutokauppa alkaa 15.2 klo 20 (infoan tästä vielä blogin puolella ennen huutokaupan alkamista). Lisää tietoa löydät täältä.

Voit itse auttaa osallistumalla huutokauppaan (myös lahjoittamalla tavaraa huutokaupattavaksi), ilmottautumalla lentokummiksi lentäessäsi Espanjasta Suomeen ja jakamalla tietoa Galgojen tilasta. Galgon voi myös adoptoida Suomeen.

Lisää aiheesta:

Dia del Galgos
Galgos del Fénix
Uusi Elämä Galgoille

3 kommenttia

  1. Tärkeä aihe, kiitos että autat!

    VastaaPoista
  2. Ihmiset ovat käsittämättömän julmia. Hienoa, että on sinunlaisiasi ihmisiä, jotka kantavat huolta eläimistä ympäri maailman.

    VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.