14. lokakuuta 2014

Öljykangastakki


Ostin kolmisen vuotta sitten ensimmäisen öljykangastakkini, joka on siitä asti ollut se ykköstakki. Kyseessä on Barbourin kevyin malli eli lightweight. Pinta on perinteiseen vahapintaan huomattavasti pehmeämpi ja kuten nimikin sanoo myös huomattavasti kevyempi. Takki on tarkoitettu kesäkäyttöön, mutta itse olen hyvin sillä pärjännyt suojasäällä myös talvella.

Ostin takin alle Butiken på Landetista irrallisen vuoren, joka lisää lämpöä aivan valtavasti. Vuori on käytännössä siis tikattu liivi, jota voi pitää myös ilman takkia. Aluksi epäilin liivin tekevän takin alla todella topatun olo, mutta liivi on ollut lähes huomaamaton. Tästä löytyy myös hihallinen versio!

 kuva kuva

Edellisen postauksen lopussa kerroin päätöksestäni vahata nykyisen öljykangastakkini itse. Vahaukseen lähettäminen olisi kestänyt liian kauan ja Kapteenskan myyjä ei suositellu lightweightien vahauttamista heidän vahaajallaan. Pakko oli siis itse tarttua vahapurkkiin! Olin jo henkisesti varautunut uuden takin hankintaan, jos homma olisi mennyt ihan metsään. Vahaus osoittautui kuitenkin todella yksinkertaiseksi ja mukavaksi puuhaksi! Tästä tulossa myöhemmin lisää omassa postauksessaan..

kuva

Vaikka vahaus meni paremmin kuin osasin toivoa, on ostoslistalla silti uusi takki. Haluaisin myös paksumman öljykangastakin kylmemmille keleille ja muutenkin vaihtelua. Olen pitkään arponut värien kanssa – lähinnä barkin ja sagen välillä. Päädyin lopulta bark -väriin, koska se on selkeästi erilainen kuin vanha takkini. Uskon myös, että tämä väri tulee patinoitumaan käytössä upeasti. Barbourin Beadnell -takki on yksi klassikoista ja varmasti eniten myydyimpiä edelleen. Joitakin yksityiskohtia lukuunottamatta tämä malli on lähes identtinen vanhan takkini kanssa. Erittäin hyväksi malliksi siis todettu!
 

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.