26. lokakuuta 2014

Lasipurkit keittiössä


Meillä on keittiössä suurin osa säilytystilasta avohyllyinä. Kuivatuotteet ovat hyllyillä siististi vanhoissa lasipurkeissa ja niistä näkee myös hyvin mitä tarvitsee ostaa lisää kaupassa käydessä.

Olen hiljalleen alkanut luopumaan peltikantisista purkeista ja siirtynyt kokonaan lasisiin. Näissä lasipurkeissa näen yhtä aikaa jotain todella perinteistä ja modernia. Voisivat hyvin olla edelleen Iittalan mallistossa! Kuvassa olevia purkkeja löytyy niin Iittalan, Kumelan kuin Viialankin merkeillä. Ollut ilmeisesti joku yleinen malli? Vai onkohan näissä mahdollisesti ollut valmiiksi sisällä jotain?
Nämä pienemmät purkit tarttuivat matkaan Loviisan Wanhat Talot -tapahtumasta. Yksityinen myyjä oli saanut näitä purkkeja valtavan määrän. Ennen tapahtuman loppua olin ehtinyt ostaa jo laatikollisen purkkeja kotiin vietäväksi. Näihin pienempiin en ole aiemmin törmännyt. Mikäköhän mahtaa olla isoin valmistettu koko? Kaipaisin näitä nimittäin myös isossa koossa valtavien Ilves-tölkkien tilalle. Saa siis tarjota jos löytyy ylimääräisenä nurkista!

4 kommenttia

 1. Minulla on samoja tölkkejä käytössä. Mielestäni ovat umpioimiseen tarkoitettuja. Kannen ja tölkin välissä oli kumirinkula, ja tölkin sivujen kolot on metallisulkijaa varten. Tosi hyviä ovat kuivatuotteiden säilytykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on usein mukana ollut se kovaksi kuivunut kumirinkula. Meillä on muutama tosi pikkuinen purkki kätevästi lieden vieressä mausteiden säilykseen :)

   Poista
 2. Aivan ihania purkkeja! Minäkin tykkään säilöä pähkinöitä ja esim. muscovadosokeria lasipurkkeihin ja olisin ikionnellinen, jos jostain löytäisin samanlaisia. Tosi kauniit hyllyt sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi :) Ainakin täällä Porvoossa on paljon näitä purkkeja tullut vastaan kirppiksillä – välillä todella edullisestikin.

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.