9. syyskuuta 2014

Syksyinen saapashuolto


 Syksyn tultua kumisaappaat ovat taas kovemmassa käytössä. Meillä tosin pidetään saappaita muutenkin paljon, kun maalla kerran asutaan. Varmaan jo muutaman vuoden käytössä olleet Aiglen luonnonkumista valmistetut saappaat ovat edelleen täydelliset! Pinta vaatii kuitenkin ajoittain huoltoa kovan käytön takia. Olen Aiglen omalla suoja-aineella hoitanut saappaiden pintaa. Edellä mainittu aine oli kuitenkin päässyt loppumaan omasta kaapista ja lähin jälleenmyyjä löytyy Helsingistä. Päätin siis lähteä paikallisen suutarin luo katsomaan mitä heidän hyllystä löytyisi. Ilmeisesti olen niitä harvoja, jotka saappaita hoitavat muutenkin kuin vedellä huuhdelleen. Suutarin hyllystä löytyi nimittäin vain yksi purkki, joka oli jo jonkin aikaa hyllyssä pyörinyt. Suutarikin totesi, että harvemmin näitä aineita kysellään. Olenko siis ainut, joka kiillottaa kumisaappaita?


Toinen saapas laitettuna. Vasemman puoleinen ei ole kurainen vaikka siltä näyttää – pelkästään haalistunut ja kulunut. Sienellä levitettävä aine toimi yllättävän hyvin, mutta siitä huolimatta Aiglen ruiskutettava on vaan parempi. Sitä siis muutama pullo mukaan seuraavalla kerralla Helsingistä!


Kannattaa muuten kokeilla luonnonkumista valmistettuja saappaita – aivan mielettömän pehmeät jalassa ja mukavat käyttää myös talvella. Aiglea myy Suomessa ainakin Kapteenska.

4 kommenttia

 1. Hei ja kiitos kivasta blogista! Voisitko joskus tehdä postauksen vaatetuksestasi, olisi ihan mielenkiintoista. Itse tykkään myös brittityylistä, ja voisi ehkä saada jotain ideaa omaan pukeutumiseen. Kirpeää syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Vaatepostauksia on varmasti tulossa nyt syksymmällä, kun vaatekaappia täytyy täydentää. Olen jo aiemmin miettinyt postauksia pukeutumisesta, mutta hieman empinyt kun blogi on ollut aiheeltaan enemmän sisustus -ja perinnerakennus tyyppinen. Ajan kanssa blogi on kuitenkin muuttunut enemmän lifestyle -tyyliseksi ja nyt tuntuu vaatejututkin paremmin tänne sopivilta. Kiva myös kuulla, että tälle aihealueelle on kiinnostusta :) Muutama juttu on jo valmiina kirjoitettunakin ;) Ainakin öljykangastakkeihin on tulossa vinkkejä niin ostopaikoista kuin käytöstä ja huollosta!

   Poista
 2. Ihanat kumisaappaat! :)

  VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.