29. huhtikuuta 2014

Uulatuotteen pigmentit ja arvonta
Sain mahdollisuuden kokeilla Uulatuotteen pigmenttejä verstaallani. Uulan valikoimiin on tullut todella suloisia sävyjä, muun muassa kuvassa näkyvä turkoosi. Sain samalla lukijoille arvottavaksi kaksi sävyä; raikkaan turkoosin ja perinteisen keltaokran. Pigmenttijauheet ovat mukavissa pienissä lasipurkeissa. Näistä on helppo kokeille itse maalien valmistusta!

Arvonnan säännöt:

– Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tähän postaukseen 17.5 klo 23.00 asti.

– Kerro mihin voisit käyttää Uulatuotteen pigmenttejä ja oletko aiemmin itse tehnyt maaleja.

– Muista jättää kommentin mukana sähköpostiosoitteesi sekä nimimerkki mikäli kommentoit anonyymina.

Mahdollisesti lisään vielä itse jotain kivaa verstaalta arvonnan voittajalle..
Onnea arvontaan!


Uulatuotteen värikartan sekä esitteen voit tilata tästä!

Uulatuotteen pigmenteillä pintakäsitelty pöytä

Päätin kokeilla Uulatuotteen pigmenttejä talonpoikaispöytään, joka vaati kipeästi perinteisempää pintakäsittelyä. Sävytin Uulan pigmenteillä öljymaalin, jolla talonpoikaispöytä pintakäsiteltiin uudelleen. Seuraavista kuvista näet työvaiheita ja lopputuloksen!


Pöytä ennen restaurointia. Pinnalta on joskus poistettu alkuperäinen pintakäsittely, joka on korvattu sävytetyllä selluloosalakalla. Myös alkuperäiset helat on korvattu.


Yksityiskohtia ennen restaurointia. Vetimet olivat todella raskaat pienelle pöydälle ja tyylillisesti väärät. Pöydän kulmia tukemassa simpukkamaiset koristeet.


Välivaihe. Pöytä puhdistuksen jälkeen puupinnalla (verstaan valo hieman vääristää sävyjä keltaiseen päin). Pinta puhdistettiin mekaanisesti siklillä, puukolla ja lopuksi hiomalla.Pöytä restauroinnin jälkeen. Pintakäsittely on tehty öljymaalilla, joka on sävytetty Uulatuotteen punertavanruskeilla pigmenteillä. Uudet helat ovat Porvoon Wanhasta Rautakaupasta (kätevää kun nykyään varaosat ovat suoraan seinän toisella puolella).

Täältä löydät Uulatuotteiden jälleenmyyjät!

*yhteistyössä Uulatuotteen kanssa.

14 kommenttia

 1. Kiva arvonta taas! Mielellään mukana :) Olen tehnyt erilaisia maajea itse ja sekä keltaokra, että tuo suloinen turkoosi pääsisivät varmasti käyttöön. Turkoosi sopisi lastenhuoneen pikkukalusteisiin, jotka kaipaavat uutta maalipintaa ja keltaokrasta voisin tehdä ihan vaikka seinämaalia :)

  VastaaPoista
 2. En ole ennen tehnyt itse maaleja, mutta kuulostaa kovin mielenkiintoiselta. Muutama huonekalu odottaa maalausta, niihin voisin kokeilla :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 3. Vanha lipasto kaipais piristystä, joten siihen voisin kokeilla. En ole itse tehnyt maaleja :).

  terveys1 (at) wippies.fi

  VastaaPoista
 4. Pikkuisen syöttötuolista taitaisi tulla aika sievä tuolla turkoosilla käsiteltynä. Olen tehnyt pigmenteistä maaleja,mutta vain tauluja maalatessa:)

  VastaaPoista
 5. Minullakin vanha sivupöytä, jonka voisin maalata...jos ymmärsin oikein, kun kävin tuolla Uulatuotteiden sivulla, maalia voisi ulkonakin käyttää...meillä menisi maalaukseen krillikatos..:)
  irmastiina@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Mummulta saatu vanha tuoli, jonka voisin käsitellä uudestaan.

  mariestrange(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Yksi arkku kaipaa nätimmän sävyn päälleen, jotta pääsee sisustukseen mukaan. En ole itse tehnyt maaleja koskaan, enekä edes tiennyt tällaisesta mahdollisuudesta. kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Olipas herkullisia uutuuksia tullut Uulan pigmentti valikoimiin. Nämä sävyt pääsisivät meillä pihakalusteisiin :) maaleja on tullut jo työnkin puolesta hämmenneltyä useita kertoja ja monilla eri resepteillä. Helppoa, kestävää ja kaunista pintaa sekä ennenkaikkea oikea valinta vanhoihin aarteisiin :)

  VastaaPoista
 9. Oi, olis kyllä kiva päästä testailemaan :) Meillä on parikin huonekalua (muun muassa jakkara vieressäni), jotka olis tarkotus maalailla :) irmeli.nieminen@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Täysin uusi juttu nämä pigmentit minulle. Perinnöksi saatu lasten pieni keinustuoli on käsittelyn tarpeessa. :-) Ehdottomasti siis arvonnassa mukana! :-) jelena.nieminen(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Hieno arvonta! En ole ennen käyttänyt. Nyt maalaisin jonkun huonekaluista, joita olen löytänyt kunnostettavalta taloltamme.

  Terv. Jonna

  VastaaPoista
 12. Aiemmin en ole maalia tehnyt. Kokeilisin varmasti ja turkoosi väri sopisi roskalavalta pelastettuihin puisiin pinnatuoleihin. Pintakäsittelyharjoitusta opiskelupaikkaa ajatellen!
  heidi.vanhahonko@gmail.com

  VastaaPoista
 13. olen tehnyt sellaista punamullan väristä sekoitus, en muista nimiä, punaista ja musta jauhetta ja tuputtelin lipastoon... muistin virkistys olisi kyllä paikallaan, kun yksi senkki odottaa puolittain entisöitynä uutta väriä pintaan ja en kuitenkaan petsata sitä haluaisi.

  VastaaPoista
 14. En ole miekään tehny maalia ennen itse, mutta tässä kun kesää olen odotellut, olen päättänyt kunnostaa pappani vanhan kaapin. Kaapin nykyinen olemus ei tuo sille oikeutta, joten olisi mukava saada se taas entiseen loistoonsa! :) maria_manty@hotmail.com

  VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.