2. helmikuuta 2014

Meidän keittiö


Villa Olivian suosituimmat ja luetuimmat jutut ovat keittiöömme liittyviä. Kunnollisia keittiöpostauksia on kuitenkin ollut kahden vuoden aikana vain kaksi, joista toinen on käytännössä vain ennen -kuvia. Tähän tulee muutos nyt! Valo on viime päivinä ollut erittäin suotuisa valokuvaamiselle ja ympäri taloa on tullutkin napsittua kuvia. Tässä siis keittiön kuulumisia.


Villa Oliviassa on jossain vaiheessa asunut useampia perheitä. Nimikoituja pyykkipoikia on löytynyt ullakolta. Jokaisella on ilmeisesti ollut omansa tai joku ainakin on ollut tarkka omistaan.


Kaunista keittiötämme rumensi pitkään valtava kahvikone, jolla ei kuitenkaan koskaan tehty erikoiskahveja. Pitkään tutkin eri keittimiä, joista edes Moccamaster ei oikein tuntunut omalta. Ennen joulua televisiossa pyöri OBH Nordican Gravity -keittimen mainos. Yleensä vertailen ja harkitsen ostoksiani pitkään, mutta tämän hain kaupasta heti seuraavana päivänä. Keitin on muotoilultaan täydellinen meidän keittiöön. Istuu hyvin tuohon nurkkaan, eikä keittimessä ole turhaan likaa kerääviä pintoja. Pientä päänsärkyä Gravity on ehtinyt valitettavasti aiheuttamaan, kun tippalukko hajosi alle kuukauden käytön jälkeen. Jos uusi keitin vain kestää niin olen erittäin tyytyväinen tähän hankintaan!


Keittiön seinällä on kehystettynä vanhoja postikortteja Porvoosta, ullakolta löytyneitä käyntikortteja, muistiinpanoja, kirjeitä ja yksi lääkeresepti.


Myös keittiössä on alkuperäinen katto, joka on käsitelty mattapellavaöljymaalilla.


Penkin pehmuste lähti juuri Verhoomo Kronokselle uusittavaksi. Mustavalkoiset ruudut saavat siis lähteä ja tilalle tulee tummanharmaa tweed. Uusi kangas menee hyvin keittiön maton sävyihin ja antaa anteeksi pieniä keittiön jälkiä (sekä pienen koiran jälkiä). Heidin tekemänä istuin näyttää vihdoin yhtä hyvältä ja viimeistellyltä kuin muukin keittiö! Laitan kuvia kunhan pehmuste palaa verhoomosta.


Ripaus kevättä. Keittiön ikkunalla on aina jotain vihreää. Katselin keväisiä sipulikasveja jo uuden vuoden aikoihin paikallisella kukkakaupassa. Silloin tuntui liian aikaiselta. Nyt on mukava saada kevään tuntua tänne lumen keskelle.

12 kommenttia

 1. Ihan unelmakeittiö, varmasti tummanharmaa tweed tulee toimimaan erittäin hyvin, sekä ulkonäöllisesti että käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain juuri kuvan valmistuneesta pehmusteesta ja huomenna pääsee takaisin tänne. Ainakin kuvassa näyttää super hienolta :) Upean Burberryn olitte muuten löytäneet ;)

   Poista
 2. Teillä on kyllä tosi kaunis keittiö. Jotain vastaavaa toivoisin jonain päivänä meillekin. Mistä muuten leveä hellanne on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo meidän hella on 90cm leveä Ilve. Siinä on mukavasti kaksi eri kokoista uunia. Tähän päädyttiin edellisen asunnon 120cm leveän uunin jälkeen, jota tuntui todella hölmöltä lämmittää aina jonkun pikku kulhon takia. Suosittelen :)

   Poista
 3. Blogin innoittamana olen selaillut Porvoolaisia myyntitaloja jo pitemmän aikaan sivusilmällä. Voi että, teillä on niin ihanaa! Suomen kaunein koti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Toivottavasti löytyy kiva kohde Porvoosta ;)

   Poista
 4. Hieno keittiö. Kattolaudat ovat upeita tosin kun muistelee viime kertaa kun jouduin poistamaan vanhat maalit sisäkatosta alkaa niskaa pakottamaan :) . (kävelläänkö siellä vielä pää vinossa?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Makuuhuoneen kattoa rapsuteltiin niskat kipeinä :) Ja kyllähän se maalaaminenkin alkaa ison huoneen kohdalla tuntumaan.

   Poista
 5. Teillä on kaunis keittiö! Niin kuin koko koti muutenkin;) Mukavaa kevään odottelua.

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljon tarkentavasta postauksesta. Niin on kaunis keittiö ja ihania, vanhoja yksityiskohtia.

  VastaaPoista

© Local Artisan. Design by Fearne.