15. joulukuuta 2013

Joulukalenteri 15.12


Siniset pigmentit


Koboltinsininen

Koboltinsininen on erittäin kestävä väri, mutta ei kovin peittävä. Tämä pigmentti on kuitenkin erittäin monikäyttöinen ja toimii hyvin muiden pigmenttien kanssa. Koboltinsininen toimii parhaiten ohuessa lasuurissa tai muihin väreihin sekoitettuna taittamaan sävyjä. Koboltinsinisessä on myös erikoinen piirre; kun vertaa muihin pigmenttipurkkeihin tämä painaa huomattavasti enemmän. Koboltinsininen on kallis pigmentti.

Ultramariininsininen

Aito ultramariini on erittäin kallista haastavan valmistusmenetelmänsä takia. Tätä luonnollista ultramariinia saadaan lasuurikivestä (lapis lazul). Keinotekoista ultramariinia alettiin valmistamaan 1830-luvulla eri menetelmillä. Ultramariinilla on vaikea saada peittävää pintaa. Parhaiten tämä pigmentti toimii siis lasuurissa.

___________

Tämän päivän jälkeen joulumarkkinat ovat takana. Olen todella iloinen, että olen päässyt mukaan näihin tapahtumiin. On ollut mukavaa tavata vanhoja asiakkaita ja tutustua uusiin! Kiitos kaikille! Tänään meidät löytää vielä klo 16 saakka Taidetehtaalta. Tervetuloa ostoksille!

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.