7. marraskuuta 2013

Vanhaa nahkaa ja kokolattiamatto


Olohuoneeseen tulee vanha nahkasohva. Piste. Se on nyt päätetty, vaikka sohva jouduttaisiin hankkimaan muualta kuin Suomesta. Nämä kuvat ovat antaneet sellaista tunnelmaa ja inspiraatiota, ettei edes laadukkain uusi sohva pääse samaan kategoriaan tunnelmassa.


Kollaasin vasemmassa yläkulmassa hieman modernimpi vaihtoehto. Koirat tosin sulkevat valkoisen värin pois. Nahka houkuttaa myös siksi, että se kestää. Meidän sohvan pitää kestää märkää koiraa, riehuvaa koiraa, kahvikuppeja kaatavaa koiraa sekä italianvinttikoiraa, joka haluaa kaivaa sohvaan oman pesäkolon.


Olen saanut sisustusidean, joka epäilyttää hieman itseänikin. Tämä ei ehkä ole ihan perusratkaisu, ainakaan Suomessa. Kuten aiemmin mainitsin makuuhuoneemme tulee joskus siirtymään yläkertaan. Rakkauteni tartaniin kasvaa koko ajan ja alkaa ilmeisesti lähtemään käsistä. Olen siis saanut päähäni idean tartan-kuvioisesta kokolattiamatosta makuuhuoneeseen. Monelle tämä varmasti herättää vain yhden ajatuksen ja se on varmasti epähygieeninen. Kokolattiamaton puhdistamista olen pohtinut itsekin, koska olen pölyallergikko. Toisaalta, miten ihan olisi talviaamuna laskea jalat pehmoiselle matolle, joka ei lopu heti ensimmäisen askeleen jälkeen? Tällä jos jollain saisi ainakin sitä englantilaista tunnelmaa! Yläkerta ei ole muuttumassa asuintilaksi ihan heti, joten tätä vaihtoehtoa ehtii hyvin miettimään. Onko kenelläkään lukijoista kokemusta kokolattiamatosta?

Kaikkien kuvien lähteet löytyvät Villa Olivian Pinterest -sivulta!

4 kommenttia

 1. Mä olen miettinyt jotain luonnonkuitumattoa kokolattiamatoksi. Oon nähnyt tosi kivoja kokolattiamattoja ja tuolla Keski-Eurropassa ne on kuitenkin ihan yleisiä. Rohkeasti vaan!

  VastaaPoista
 2. Meillä on makkarissa talomme rakentajien laittama kokolattiamatto. Tosin vanha jo ja lähtee varmaan siinä vaiheessa pois kun huone remontoidaan. Mutta sen kanssa on oppinut kyllä elämään ja ihana se todellakin on jalkojen alla! Anoppi sen on joskus pessyt sellaisella pesurillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Pitäisi varmasti alkaa ennen päätöstä perehtymään juuri noihin puhdistustapoihin. Olen myös suunnitellut, että alle tulee kunnon puulattia, jonka päältä matto on helppo napata pois jos alkaa kaduttamaan :)

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.