24. syyskuuta 2013

Lukollinen historiaaBlogi on saanut paljon uusia lukijoita viikonlopun aikana. Tervetuloa kaikille! Postauksiin on tullut pieni viive sairastumiseni vuoksi. Lauantaiaamuna alkanut kummallinen vatsakipu todettiin illalla sairaalassa munuaisaltaan tulehdukseksi. Kipu on ollut kauhea. Eniten on kuitenkin vaan turhauttanut kun kaikki hommat seisoo. Nyt aletaan kuitenkin olemaan jo hiljalleen voiton puolella!

Sitten itse aiheeseen. Kuvassa oleva lukko tuli meille miehen vanhemmilta jokin aika sitten. Lukko on ollut osa isoa arkkua, jota on säilytetty päärakennuksessa. Arkku on tuhoutunut samalla päärakennuksen kanssa tulipalossa 70-luvun alussa. Lukko on onneksi otettu talteen. Arkusta ei toistaiseksi ole löytynyt kuvia, mutta valtava se on ollut. Pituutta lukolla on reilut 30cm.

Olen suunnitellut uutta arkkua, vanhan mallin mukaan, johon lukon saisi käyttöön. Pitää tehdä hieman tutkimustyötä, jotta päästäisiin mahdollisimman lähelle alkuperäistä mallia. Lukkokin pitää vielä huoltaa, hyvästä kunnosta huolimatta, lukkosepällä. Samalla tarvitaan myös uusi avain.

4 kommenttia

 1. Kiva tuttavuus tämä itselleni uusi blogi! T. Maija, http://variplantti.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Hieno lukko! En ole ihan tuollaista nähnytkään aiemmin, varsinkin nuo pienet koristeurat reunoissa ovat taidokkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvin mahdollista, että tämä olisi ulkomailta. Kartanon asukkaat ovat tuohon aikaan matkustelleet paljon keski- ja eteläeuroopan alueella. Joissain kuvissa näkyy paljon huonekaluja, jotka ovat selvästi ulkomailta tuotuja. Ehkä tähän saadaan lukkosepältä tarkennusta.. tai sukulaisilta :)

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.