27. toukokuuta 2013

Tervetuloa Porvooseen!

Vanha Porvoo Maarinrannasta kuvattuna.

Näin kesän viimein saavuttua ajattelin vinkata muutamasta paikasta, joihin Porvooseen eksyessä kannattaa tutustua. Porvooseen on avannut useampi mahtava kahvila ja kesäisiä ravintolaterassejakin löytyy kiitettävästi. Vanhaa Porvoota kannattaa tietenkin kierrellä ihan jo ilman tarkempaa kohdetta.


Ruokapaikat ja kahvilat

Meidän suosikki kahvilaksi on kuin huomaamatta tullut Café Rongo (Rihkamakatu 12). Vuosi sitten avannut Rongo on ollut ihanaa vaihtelua Porvoolaisille kahviloille. Suosittelen lämpimästi käymään Rongossa aamupalalla.

Kesän tultua on ovensa, vai pitäsikö sanoa porttinsa, avanut myös kesäravintola Johans (Jokikatu 8). Johansista löytyy niin sisä- kuin ulkopaikkojakin aivan joen ääreltä. Erittäin hyvää lähellä tuotetuista raaka-aihesta tehtyä ruokaa. Tämän kesän menua emme ole vielä tosin ehtineet kokeilemaan.

Solitanderin talo / Kirkkotori.

Liikkeet

Vanha Porvoo pursuaa pieniä liikkeitään eikä kaikissa ehdi tietenkään käydä. Tässä omat suosikkini. Jokikatu 41:ssä sijaitseva Design Deli eroaa raikkaasti muista liikkeistä kotimaisilla design -tuotteilla. Valikoimasta löytyy muun muassa korkealaatuisia kotimaisia designtuotteita, paikallista designia sekä tietenkin meidän Ludwig & Vilgot -tuotteet koirille!

Aivan Desig Delin vieressä on siirtomaatavaraliike Skafferi. Skafferista löytyy ihania herkkuja, paikan päällä jauhettavaa kahvia sekä kunnon teetä. Oma suosikkini on savustettu earl grey!

Porvoon Wanha Rautakauppa löytyy vanhalta rautatieasemalta. Täältä löydät kaiken ruuveista hyvin neuvoihin!


Holmintalo / Porvoon museo.

Paikat 

Vanha Porvoo on kokonaisuudessaan paikka Porvoossa jota kannattaa tutkia tarkasti. Muista kuitenkin kunnioittaa Vanhassa Porvoossa asuvien yksityisiä pihoja, terveisin Vanhassa Porvoossa asunut :)

Yksi oma suosikkipaikkamme on vanhan kotimme Kirkkotori 7:n taakse kohoava rinne ja siellä sijaitseva pieni puisto. Meidän pihalta on suora käynti puistoon, mutta sinne pääsee myös julkisia sivukujia pitkin.

Vanhan Porvoon laidalta alkaa myös historiallinen Linnamäen alue. Paikalla on aikoinaan sijainnut linnoitus ja osa vanhoista vallihaudoista on edelleen paikkaan. Tänne kannattaa mennä piknikille!


Jokikadulta.

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.