5. toukokuuta 2013

Eteisen lumppupaperointi

Villa Oliviassa keskeneräisin huone on eteinen. Tämä tilan kanssa on jouduttu vähän ihmettelemään ja miettimään eri vaihtoehtoja. Eteistila on melko haastava sisustaa. Ovia tilassa on kuusi kappaletta ja portaat ullakolle keskellä huonetta. Lisäksi tila on todella pimeä. Olen viime syksynä maalannut katon parrujen välistä kertaalleen valkoiseksi. Tämä toi todella paljon valoa tilaan. Kattoparrut on öljytty pellavaöljyllä.

Olen kevään aikana suunnitellut tekeväni ulko-oven kummallekin puolelle kiinteät penkit. Näihin penkkeihin saa samalla sisään myös säilytystilaa. Käytävän toiseen päähän on tulossa vielä viinikaappi, joka on edelleen toisella asunnolla. Keittiöön viinikaappi ei mahtunut ja ruokasaliin en sitä halua. Viinikaappimme on onneksi siitä kauniimmasta päästä, mutta siitä huolimatta haluan sen pois silmistä. Jonkinlainen oma "komero" viinikaapille on siis tulossa.


Nurkassa oleva valtava sähkökaappi sai ympärilleen komeron. Vanha pikkuovi löytyi omalta ullakolta. Kaapissa on hyvin myös säilytystilaa.Seiniin on liisteröity talven aikana lumppupaperi arkkeja. Lumppupaperia on meillä käytetty myös Olivian huoneessa sekä meidän makuuhuoneessa. Lumppupaperilla saa ihanan elävän pinnan ja laittaminen on erittäin helppoa. Laitan tarkempia ohjeita, vinkkejä sekä kuvia lumppupaperoinnin vaiheista myöhemmin.


Eteisen lumppupaperi seinä tulee saamaan vaalean harmaan pinnan mattaöljymaalista. Tämän päälle tehdään vielä perinteinen roiskemaalaus.

2 kommenttia

  1. Oh, tosi mielenkiintoista tuo lumppupaperointi. Alkoi kiinnostamaan, jos jaksat niin kerro myös missä ja milloin sitä erityisesti on käytetty ja mitä se vaatii pohjustukselta. Ja miten se yleensä pinnoitetaan, aina maalaten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja pahoitteluni, kun vastaus on jäänyt uupumaan! Lumppupaperi on edeltänyt pinkopahvia. Hirsipinnan päälle, ennen lumppupaperia, on usein laitettu sanomalehdistä pinta, jolla on suoristettu pintaa. Paperit kiinnitetään liisterillä ja valmis lumppupaperipinta kannattaa myös käydä läpi hieman ohennetulla liisterillä. Liisteröity pinta imee vähemmän maalia, jota muutenkin menee paljon lumppupaperille. Pintaa on perinteisesti maalattu esimerkiksi liimamaali. Meillä on Gysingen matta pellavaöljymaali, joka näyttää liimamaalipinnalta.

      Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.