15. huhtikuuta 2013

Inspiroivia puutarhaunelmia

Kuva
Kuva

Kuva

Enemmän ja vähemmän realistisia unelmia puutarhasta. Ihailen suuresti geometriä puutarhoja, joissa on paljon sammaloitunutta kiveä, muotoiltuja pensaita sekä ylellistä tunnelmaa. Vielä enemmän ihailen ihmisiä, jotka osaa tehdä ja pitää hengissä näitä puutarhoja. Oma innostukseni kasvien ja puutarhan kanssa riittää näiden kuvien googlailuun ja muutaman hassun yrtin kasvattamiseen keittiössä. Puutarhaunelmalle pitäisi siis löytää joku toinen tekijä. 

Toivoisin puutarhan olevan loppujen lopuksi melko yksinkertainen ja helppohoitoinen. En halua joka ilta olla kastelemassa ja nyppimässä rikkaruohoja. Onneksi mulla on ihana puutarhuriystävä, joka osaa neuvoa (ja varmaan kuolee nauruun kun näkee nämä kuvat ja toiveen helppohoitoisuudesta).

Haaveena olisi myös kasvihuone alkuperäisen kasvihuoneen kivijalan päälle. Kasvihuoneita on alunperin ollut kaksi. Nämä kummatkin kivijalat ovat säilyneet. Toisen päälle tulee varmaan jonkinlainen varasto.

Viimeisin, mutta ei suinkaan vaatimattomin toiveeni puutarhaan on oma ankkalampi. Mies on kertonut tarinan sukunsa romantikosta, joka kaivautti vaimolleen yön hiljaisuudessa oman ankkalammen. En tarkkaan muista millä vuosisadalla ja missä päin maailmaa tämä on tapahtunut. Ihanan romanttista kuitenkin :)


Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuvat eivät ole omiani. Jokaisen kuvan alta löytyy linkki sivustolle, mistä kuva on lainattu.

2 kommenttia

  1. Näiden kuvien henkinen, geometrinen puutarha sopisi teille todella hyvin! :) Vaatii tosin aika kurianalaista luonnetta puutarhuriltakin, tuon ylläpito...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että meille tulee jokin todella yksinkertainen versio näistä inspiraatiokuvista. Paljon havua, nurmikkoa ja kiveä. Sellainen minkä voi päästää vähän villiintymään :)

      Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.