18. helmikuuta 2013

Viikon antiikkiaarteet
Tai oikeastaan viime viikon. Jokatapauksessa. Löysin kirppikseltä, todennäköisesti Ruotsista tuodun, pienen lippaan. Pinnassa on upeasti kulunut viilutus ja alkuperäinen lukko tallella. Ilman avainta tosin. Avaimenlävikkö on luuta. Ihan superkaunis. Toistaiseksi rasia on pyörinyt ruokasalissa, mutta tulee varmasti saamaan paikkansa makuuhuoneesta. Tästä tulee täydellinen katseen vangitsija yöpöydälle.. kun vaan löydettäs ne yöpöydät.

Toinen aarre löytyi ihan sattumalta huuto.netistä. Ohi mennen selaillessani silmiini osui vanha kaksi-klaffinen pöytä. Olen haaveillut juuri tällaisesta useamman vuoden. Liikkeissä pöydät ovat usein liian laitettuja ja messuilla ylihinnoiteltuja. Tässä oli hinta kohdallaan ja mukava myyjä pystyi vielä ajamaan pöydän kohtuullista korvausta vastaan Helsinkiin sunnuntai aamuksi. Kaiken lisäksi tämä yksilö on aika suurella varmuudella vielä kotimainen!

Klaffipöytä toimii meillä nyt varapöytänä. Kunhan saan pöydän puhdistettua ja hieman öljyttyä alan käyttämään pöytää työ/ompelupöytänäni. Tällä hetkellä kaikki paperini ja puuhani valloittavat ruokasalin pöydän. Pöydän jalat ovat muuten upeasti rilatut kustavilaiset "hammastikkujalat". Kuvaa oli vähän vaikea saada, kun pöytä on ikkunan edessä valoa vasten.
1 kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.