14. helmikuuta 2013

Ruokasalin valkoiset seinät


Meillä ruokasalissa ja olohuoneessa täysin valkoiset seinät. Makuuhuoneestakin löytyy valkoista seinäpintaa, mutta kaunista sellaista kun kyseessä on mattavalkoisella pellavaöljymaalilla maalattu lumppupaperipinta. Olohuone on saamassa kauttaaltaan tapettipinnan, mutta ruokasali jäämässä valkoiseksi. Jotain ryhtiä halusin kuitenkin seiniin saada.

Yllä olevat kuvat ovat Lars Sjöbergin kirjasta "Nio hus och en kyrka". Kirja sisältää kuvia 1700-1800 -luvun ruotsalaisista interiööreistä. Suosittelen tätä kirjaa lämpimästi kaikille vanhaa taloa sisustaville tai muuten vanhaa tyyliä hakeville.

Tätä kirjaa pitkästä aikaa selaillessani innostuin peruuttamattomasti noista panelointia jäljittelevistä koristeraidoista. Täydellinen ratkaisu ruokasaliin! Päädyin toteuttamaan käytännössä tuo alimmaisen kuvan idean. Lisään seinään siis pienen profiililistan ja kahdella harmaansävyllä nuo raidat. Tämä on perinteinen, mutta samalla aika moderninkin tyylinen ratkaisu. 


Värimallit ovat Teknoksen. Mitään perinnemaaleja tähän seinään ei ole tulossa, koska seinäpinta on uutta levyä (valitettavasti). Valitsemani harmaansävyt taittavat hennosti vihreään. Tämä sopii hyvin ruokasalissa oleviin tauluihin ja toimii samalla mukavana kontrastina kalusteisiin, jotka ovat lähes kaikki punamullan sävysiä tai ootrattuja.

Lähetä kommentti

© Local Artisan. Design by Fearne.