28. syyskuuta 2012

Keittiö

Villa Olivian keittiö on ollut kallein, haastavin ja palkitsevin osa remonttiamme. Taisin itse nähdä keittiön ennen purkua vain kerran. Jos oikein muistan oli keittiö noin 50-luvun jäljiltä ja erittäin rapistuneena. Vettä Villa Oliviaan ei ole koskaan aikaisemmin tullut ja sähköjä ei tälle puolelle taloa oltu aikaisemmin vedetty. Keittiössä oli vanha puuhella joka oli likainen, ruosteinen ja muutenkin kammottavan näköinen.

Heikkolaatuinen kuva keittiöremontista. Tässä vaiheessa ei ollut vielä lattiaakaan.
Keittiön puuhella puhdistuksen jälkeen. Tässä vaiheessa ruostuneet osatkin on jo vaihdettu.

Keittiön puuhella restauroitiin ja suureksi iloksemme toimii moitteettomasti. Alkuperäinen katto maalattiin matta pellavaöljymaalilla valkoiseksi. Seiniin on laitettu perinteinen helmiponttipaneeli, joka on maalattu valkoiseksi pellavaöljymaalilla. Puuttuva lattia korvattiin uudella puulattialla, joka myös maalattiin valkoiseksi.

Skärö / Tibrokök

Keittiökalusteissa halusimme panostaa laatuun. Pitkän etsinnän jälkeen päädyimme kahteen arpomaan kahden keittiötoimittajan välille. Ruotsalaisen Tibrokökin mallistosta löytyi edelleen pitkään haaveenani ollut keittiömalli Skärö. Olen Skärön kuvan poiminut jostakin lehdestä talteen jo useampi vuosi sitten. Suunnittelijamme mukaan kyseessä on Tibrokökin entisen toimitusjohtajan keittiö. Ei siis mikään lavastettu keittiö vaan oikeasti käytössä oleva.


Broby / Kvänum

Toinen keittiömalli löytyi myös Ruotsalaiselta Kvänumilta. Kvänumilta valikoimaan kuuluu laadukkaita moderneja sekä perinteisiä keittiömalleja. Koko kevään juostuamme edes takaisin Tibrokökin ja Kvänumin suunnittelijoiden luona päädyimme lopuksi valitsemaan Kvänumin Brodyn. Päätökseen vaikuttivat eniten Kvänumin suunnittelijan ammattitaito ja halu nähdä vaivaa unelmiemme keittiön toteuttamiseksi.

Brodyn puupinnat (tammiviilutetut) maalattiin paikan päällä värillä "Ren vit". Tasot ovat mustaa kiiltäväksi hiottua kiveä. Kaappien vetimet ovat ranskalaista posliinia. Hella on italialaisen Ilven mallistosta. Ilve tarjoaa loputtoman määrän eri kokoisia, mallisia ja värisiä ratkaisuja kaiken tyylisiin koteihin. Oman mallimme tarkkaa nimeä tai numeroa en muista. Väriksi kuitenkin otimme mattamustan ja mattapintaisen teräksen. Persoonallisina yksityiskohtina keittiöstämme löytyy ikkunan eteen rakennettu kiinteä penkki, avohyllyt sekä tarjotinhylly. Alla hieman esimakua siitä miltä keittiössämme näyttää..

Vilgotin tähystyspenkki

4 kommenttia

 1. Näytä ihmeessä lisää keittiökuvia! Hienolta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keittiökuvia tulossa varmasti lisää.. Mahdollisesti jopa ammattilaisen kuvaamana..

   Poista
 2. Uskon että teitte hyvän ratkaisun ! Olemme erittäin pettyneitä Tibroköökkiin ! 3 vuotta asuttuamme meni koko keittiön ovet vaihtoon :(
  Ovista irtosi, "hävisi" maali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella ikävää, että teillä on päässyt käymään noin :( Toivottavasti Tibrokök on ottanut vastuun asiasta. Itse emme olleet kovin tyytyväisiä kyseisen paikan asiakaspalveluun.

   Poista

© Local Artisan. Design by Fearne.